Search
Close this search box.

Start onderzoek ‘Leefstijlanalyse Rivierenland’

Toerisme en recreatie is een speerpunt van de acht gemeenten in Regio Rivierenland. Passend bij de regionale ambitie wordt steeds meer gekeken naar kwaliteit versus kwantiteit. Door inzicht te krijgen in de bezoekers van ons gebied, kunnen we kennis vergaren die richtinggevend kan zijn voor nieuwe ontwikkelingen. Hiervoor is gestart met een Leefstijlanalyse Rivierenland, uitgevoerd door Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd. Stichting Bureau Toerisme coördineert het onderzoek.

Het onderzoek is gesplitst in twee delen. Naar eerdere uitvragen hebben diverse bedrijven zich aangemeld voor actieve deelname door postcodes te verzamelen. Ze doen dit een jaar lang. Daarnaast zullen vanaf september ook bedrijven bezocht worden om een analyse te maken van de passende doelgroepen bij hun bedrijf. Het onderzoeksbureau heeft hiervoor een selectie van verschillende bedrijven verdeeld over de regio. Deze bedrijven ontvangen automatisch bericht van het onderzoeksbureau met verdere informatie.

Het onderzoek loopt door tot in 2023. De reden hiervan is dat voor de bedrijven die postcodes verzamelen het mogelijk is om te vergelijken of de doelgroep wijzigt in hoog- en laagseizoen.

In het onderzoek wordt gewerkt met doelgroepen van de Leefstijlvinder. Dat betekent dat doelgroepen zijn ingedeeld op leefstijl. Hiervoor is uitgebreid onderzoek gedaan naar het vakantie- en recreatiegedrag van Nederlanders. Wil je meer weten over de verschillende leefstijlen of erachter komen bij welke leefstijl je zelf past? Bekijk alle informatie en de zelftest op Leefstijlvinder.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven