Search
Close this search box.
Erfgoed Gelderland

Stem voor de Gouden Gelderse Roos!

De nominatieronde voor de Gouden Gelderse Roos erfgoedprijs is gesloten en het stemmen voor de publieksprijs inmiddels in volle gang! Stemmen kan tot 24 november via de website van Erfgoed Gelderland.

Maar liefst 35 inzendingen dingen mee naar de prijs. Het zijn uiteenlopende projecten, waarbij het Gelderse verhaal centraal staat en innovatie, samenwerking en vrijwilligers sleutelwoorden zijn. Onder de projecten: zes boeken, vijf instellingen met activiteiten, vier virtual reality en interactieve projecten, zes (digitale) tentoonstellingen, vijf evenementen en vijf educatieve projecten, twee groepen, een TV-programma en een website.

De nominaties zijn verspreid over de hele provincie: de Achterhoek en het Rivierengebied zijn het meest vertegenwoordigd, maar er zijn ook nominaties in de regio’s Arnhem en Nijmegen en de Veluwe. Enkelen hebben betrekking op heel Gelderland.
Bekijk de nominaties en stem via: Erfgoedgelderland.nl.

Naast de publieksprijs zal de vakjury bepalen welke inzendingen in aanmerking komen voor de juryprijs. De shortlist voor de juryprijs wordt in september bekend gemaakt. De prijsuitreiking van beide prijzen vindt plaats op zaterdag 9 december.

De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact!

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerkingsprojecten en creativiteit stimuleren. De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje.

Winkelwagen
Scroll naar boven