Search
Close this search box.
peren bloesem

Succesvolle bloesemalert wordt Bloesemalert-app

In 2019 lanceerde het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland al de bloesemalert, voor (potentiële) bezoekers die op de hoogte gehouden willen worden van de actuele stand van de bloesem. En met succes, in korte tijd schreven ruim 5.000 consumenten zich in voor de gratis service. Dit jaar komt er een volledige Bloesemalert-app.

Ieder jaar trekken de prachtige bloeiende boomgaarden in Rivierenland – dé fruittuin van Nederland – veel bezoekers. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je bezoek op het juiste moment plant en dat je de bloesem niet mist? Door het warme weer van de afgelopen maanden bloeit de bloesem naar verwachting wat eerder dan in voorgaande jaren.

“Het is van alle jaren dat we vragen krijgen over de stand van de bloesem.”, legt directeur Richard de Bruin van RBT Rivierenland uit. “Daarin gaan we met de huidige technieken mee om bezoekers te voorzien van informatie en tips. Een app is daarvoor een logische keuze.”

De gratis app is voor liefhebbers van de bloesem nu al te downloaden in de Appstore en binnenkort ook beschikbaar in de Google Play store.  Na het downloaden van de app krijg je als eerste informatie over hoe en wanneer de bloesem zich ontpopt. Naast informatie over de stand van de bloesem bevat de app ook waardevolle tips, speciale ‘bloesemroutes’, bijzondere locaties en activiteiten.

Ook aan de promotie wordt dit jaar meer aandacht besteed. “Als onderdeel van de campagne ‘Gelderland levert je mooie streken’, wordt de bloesemapp krachtig gepromoot’. De komende weken wordt er volop aandacht besteed aan de promotie van app via social media. Daarnaast wordt er voor de buitenlandse markt een videocampagne gestart. Deze acties zijn bedoeld om de (inter)nationale bezoeker op een ludieke manier kennis te laten maken met dé fruittuin van Nederland. “We verklappen nog niet alles, maar we zullen de komende tijd nieuwe activiteiten blijven presenteren”, aldus Richard de Bruin.

Winkelwagen
Scroll naar boven