Search
Close this search box.
bijeenkomst fruitstallen

Succesvolle inspiratiebijeenkomst Design Fruitstalletjes

Op woensdag 8 november waren er in Erichem op ‘De Kortenhof‘ zo’n 22 personen aanwezig om samen kennis en ervaringen te delen over fruitstalletjes in de Betuwe, de kansen voor Fruitstalletjes, de uitdagingen en vooral hoe Design Fruitstalletjes een bijdrage kunnen leveren aan lokale fruitafzet verhoging én toerisme.

Het project kwam voort uit een creatief idee van Wim de Jager, betrokken inwoner uit Buren die een design fuitstalletje tegenkwam op internet en vond dat de Betuwe zoiets ook wel kon gebruiken. Wim raakte in contact met Jolijn en die benaderde Jeroen van Noort van RBT Rivierenland, en zo ontstond een projectteam met een doel: méér beleefbare en aantrekkelijke fruitstalletjes in de Betuwe.

Het project trapte 8 november af met de inspiratiebijeenkomst waaruit een kopgroep doorgaat met het ontwerpen en uitwerken van de designs en zal eindigen met het beter in kaart brengen van de fruitstalletjes door studenten van het ROC Rivor in het voorjaar die dan aangevuld worden op website Fruittuin van Nederland.

Tijdens de avond vertelde Jeroen van Noort, van het Regionaal Bureau Toerisme (RBT) Rivierenland, over doelgroepenbeleid en fruitmarketing en hoe dat de afzet kan vergroten als je hier kiest voor focus.

Projectleider Jolijn Zwart-van Kessel gaf tips over beleefbaarheid en het ‘selfie-effect’ in toerisme.

Tijdens de avond deelden drie hele diverse Fruitondernemers (Marius van Gellicum, Aart Blom en Arie Hakkert) hun ervaringen, motivatie en opbrengsten van de moeite die zij gestoken hebben in het verfraaien van hun fruitverkoop. Het was een leerzame en leuke avond waar nieuwe initiatieven en ideeën geboren werden.

De avond heeft erin geresulteerd dat een kopgroep van op dit moment 5 ondernemers zich heeft aangemeld voor een werkgroep die een design gaat mee helpen uitdenken voor fruitstalletjes in ons gebied. Zij willen hier dan ook serieus werk van gaan maken om deze te realiseren. Met hulp van Platteland Rivierenland, het Regionaal Bureau Toerisme (RBT) Rivierenland en partners als  Fruitpact, NFO en LTO Noord Federatie Rivierengebied die hun steun verleenden aan het project en deelnemers met een uitnodiging attendeerden op deze avond.

Nog aanhaken in deze kopgroep? Meld u zich dan uiterlijk 21 november 2017 nog aan bij projectleider Jolijn Zwart-van Kessel via [email protected].

Winkelwagen
Scroll naar boven