Search
Close this search box.

Themacampagne ‘Zóóveel bloesem’ van start

Met de campagne ‘Zóóveel bloesem’ gaat het seizoen ook in 2023 van start. De campagne is gericht op de Vlaamse en Nederlandse markt en heeft de focus op de periode maart – mei. Dat de bloesem onverminderd populair is is geen verrassing, net als voorgaande jaren is de vraag of er al bloesem is en waar deze prachtige bloesem te vinden is actueel. Met de campagne ‘Zóóveel bloesem’ richten we ons op de eerste fase van de customer journey, inspiratie en oriëntatie. De campagne is gericht op de leefstijlen ‘verbindingszoeker’, ‘inzichtzoeker’, ‘stijlzoeker’ en ‘avontuurzoeker’ (segmentatie via de Leefstijlvinder).

Komende periode zijn onderstaande uitingen terug te zien en horen. Het zal niemand ontgaan dat de bloesemtijd nu echt is aangebroken!

Online-uitingen:
De online-campagne loopt vanaf begin maart tot en met eind mei 2023. De campagne is ingericht op de verschillende leefstijlen vanuit de Leefstijlvinder en linken rechtstreeks door naar de thematische landingspagina’s op Uitinderegio.nl. Naast de leefstijlen wordt ook de Bloesemalert-app gepromoot via de online kanalen. Binnen deze campagne maken we gebruik van de sociale media Facebook en Instagram en daarnaast Google Ads.

Radiocommercial:
In week 14 (3 t/m 9 april) is deze radiocommercial gedurende de hele week op Radio 2 landelijk te horen.

Outdoor reclame:
Gedurende de periode april en mei zijn er verschillende uitingen ingekocht langs de A2 en A15. In totaal 3 weken zal er een uiting te zien zijn waarbij passanten geattendeerd worden op het feit dat de bloesemperiode is aangebroken.

Bloesemalert-app:
In de Bloesem- en Fruitalert-app houden we liefhebbers op de hoogte van de actuele bloesemstand. De app is onverminderd populair en wordt massaal gedownload. De teller van het aantal downloads staat momenteel op 52.000! Met behulp van de gratis app informeren we de recreant over de actuele status van de bloesem, fietsroutes en leuke tips in de omgeving. De app is gratis te downloaden via www.bloesemalert.nl.

Thematische wandelkaarten

Nieuw in 2023 zijn thematische wandelkaarten. De bloesemwandelroutes zijn gebaseerd op het wandelkeuzenetwerk in de regio. Er zijn wandelkaarten beschikbaar voor de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. De kaarten worden gepresenteerd in een mooie display en zijn gratis verkrijgbaar bij TOP’s en toeristische informatieposten in het gebied.

 

Bloesemsafari in de Betuwe

We organiseren op zaterdag 15 april een exclusieve bloesemsafari in de Betuwe met een leuke groep journalisten, redacteuren en influencers. Tijdens de bloesemsafari laten we de hotspots van de Betuwe zien, zodat er nieuwe content gemaakt kan worden voor het volgende seizoen. We willen een goed beeld geven van de regio door een stukje cultuur, natuur en recreatie te laten zien. Zo toeren we langs de bloeiende boomgaarden, gaan we genieten van het dijkenlandschap en bezoeken we een aantal van de mooiste locaties in de streek. 

Naast het ontdekken van de regio, wordt er tijdens de bloesemsafari ook alles over het fotograferen van bloesem geleerd. Een beroepsfotograaf geeft tips & tricks voor het maken van de perfecte bloesem foto en organiseren een fotoworkshop in de boomgaard. Zo halen we uit de bloesemsafari niet alleen mooie verhalen, maar ook prachtige beelden.

Persbezoek Barts Boekje

Op 29 en 30 maart bracht een redacteur van het platform Bartsboekje.nl een bezoek aan onze regio. Het bezoek dient als inspiratie voor ‘Mijn Boekje’, een route / gids waarbij lezers via hun eigen profiel hun eigen favoriete adressen aan kunnen vinken en op kunnen slaan zodat ze een eigen ‘Barts Boekje’ krijgen. Voor onze regio wordt een boekje gemaakt. Lezers kunnen dit boekje zelf aanvullen met hun eigen favoriete adressen.

Met behulp van verschillende partners hebben we een mooi programma samengesteld voor dit bezoek. Zo heeft de redacteur o.a. een bezoek gebracht aan Marechausseemuseum in Buren, een tour door de Betuwe gemaakt met een oldtimer van Visscher Classique Buren, lunch bij de Hofhouding, Stadswandeling Burendoor het prachtige Buren, diner bij Meraqi en overnacht bijB&B De WoerdT in Altforst. Op dag 2 is de bloesemroute Land van Maas en Waal gewandeld, is er een bezoek aan Stoomgemaal de Tuut gebracht en geluncht bijLandwinkel de Zandroos. Na een fietstocht door het Land van Maas en Waal is er afgesloten bij De Twee Linden.

Ook meewerken?

Vind je het leuk om met jouw bedrijf ook opgenomen te worden in eventuele toekomstige persbezoeken? Laat het ons weten via [email protected] of 088 6363 888.

Lever jouw bloesemactiviteiten aan!

Ben je ondernemer in Rivierenland en heb jij bloesemactiviteiten welke wij uit kunnen lichten in onze campagne? Lever ze bij ons aan via [email protected].

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven