Search
Close this search box.

Tiel wil Streekbeleving alle ruimte bieden

Tiel wil meewerken aan de ontwikkeling van een dagattractie in Wadenoijen. De gemeente heeft met de ondernemer akkoord bereikt over de voorlopige plannen en het wijzigen van een bestemmingsplan. 

Dat laatste is nodig om formeel ruimte te maken voor het fruitbelevingscentrum Wadenoijen dat jaarlijks ruim 200.000 bezoekers naar de Betuwe moet trekken. Het gemeentebestuur juicht de komst van een dergelijke dagattractie toe. De komende tijd zal de initiatiefnemer, Aart Blom, de omwonenden zelf op de hoogte houden over de voortgang van het project. In een later stadium zal ook de gemeente in gesprek gaan met de buurt.

De dagattractie moet een plek krijgen aan de Lingedijk, op een weiland bij zijn boomgaard D’n Kerkewaerdt. Het nieuwe centrum combineert eten en kopen met educatie en ontspanning voor kinderen tot een jaar of 10. Zo komt er een kabelbaantje door de kersenboomgaard, een winkel waar je streekproducten koopt en een eetgelegenheid met producten uit de buurt. Met die ingrediënten moet de nieuwe dagattractie in Wadenoijen een hit worden.

Lees verder op Gelderlander.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven