Search
Close this search box.

Toerisme en recreatie groeit in de regio

Toerisme en recreatie groeit in de regio

Streken zetten Rivierenland goed op de kaart

Op 25 september 2020 heeft Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland plannen ontvouwt om de streken Betuwe, Bommelerwaard en Land van Maas en Waal duidelijker op de kaart te zetten. Nieuwe websites, apps en heel veel merchandise gaan daaraan bijdragen.

Rivierenland ontwikkelt in snel tempo

Uit de meest recente cijfers uit de monitor vrijetijdseconomie is gebleken dat de regio sterk is gegroeid. De overnachtingen zijn bijvoorbeeld gegroeid met maar liefst 62%. Landelijk was dit slechts 4%. RBT Rivierenland is ook midden in de coronacrisis niet negatief. “Van veel ondernemers vernemen wij dat het beter is gegaan dan aanvankelijk werd gedacht”, aldus directeur Richard de Bruin. De organisatie is betrokken bij veel nieuwe dag- en verblijfsontwikkelingen in het gebied om ondernemers te inspireren, adviseren en bij te staan.

Gedeputeerde Peter van ‘t Hoog sprak tijdens de bijeenkomst zijn waardering uit voor het ondernemersschap. “De creativiteit en innovatie in het afgelopen jaar laat zien hoe groot de veerkracht van de ondernemers is.”

#Betuwe Langs ‘s-heren wegen 

Een nieuw initiatief van RBT Rivierenland zijn de bijna drie meter hoge letters van het woord BETUWE. Wethouder Rutger van Stappershoef van West-Betuwe onthulde de letters die geplaatst zijn in een fruitkist waardoor ze verplaatsbaar zijn en op iedere locatie in de Betuwe in te zetten zijn door evenementen, ondernemers en gemeenten. De megagrote letters zijn onderdeel van de regiospecifieke campagne ‘Gelderland levert je mooie streken’.

Toerisme Awards

Jan de Boer, voorzitter van het Speerpuntberaad Recreatie en Toerisme, heeft tijdens het Streekmarketingevent de Toerisme Award Rivierenland 2020 uitgereikt. Ondernemer Ben van Ooijen van De Tuinen van Appeltern mocht de Award in ontvangst nemen. De uitreiking van de Toerisme Award is een initiatief van RBT Rivierenland en is een waarderingsprijs voor het ondernemerschap.

Naast de uitreiking van de Toerisme Award is er ook een moment stilgestaan bij het overlijden van Jos van Gruijthuijsen, de grondlegger van Moeke Mooren. De Award, als eerbetoon aan zijn staat van dienst, werd door RBT Rivierenland voorzitter en oud burgermeester van West Maas en Waal de heer Thomas Steenkamp uitgereikt aan de familie van Gruijthuijsen.

Het Streekmarketingevent vond in een kleine setting plaats bij Restaurant de Betuwe nadat eerder dit jaar de Opening van het Toeristisch Seizoen afgelast moest worden vanwege de Coronamaatregelen.

Winkelwagen
Scroll naar boven