Search
Close this search box.

Toerisme in Rivierenland groeit

Toerisme en recreatie in de regio Rivierenland is in 2016 goed voor bijna 162 miljoen euro aan bestedingen en 2070 fte aan werkgelegenheid. Dit is een stijging van maar liefst 8% ten opzichte van 2014.

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland presenteerde de resultaten van de monitor vrijetijdseconomie Rivierenland over 2016 op het jaarlijkse netwerkevenement Opening Toeristisch Seizoen 2018. De totale groei in de regio is in lijn met de landelijke groei van het toerisme. De sterke groei van 19% van het aantal overnachtingen in Rivierenland overstijgt echter de landelijke groei van 6%.

“We zien het aantal ontwikkelingen toenemen zowel in verblijf als in dagrecreatie. Naar verwachting zet deze stijgende trend zich de komende jaren verder voort”, vertelt Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland.

Uitreiking Toerisme Award Rivierenland

Jan de Boer, voorzitter van het Speerpuntberaad Recreatie en Toerisme, heeft tijdens het netwerkevenement de Toerisme Award Rivierenland 2018 uitgereikt. Ondernemer Edwin Cretier van hotel-restaurant De Gouden Molen in Rossum mocht de award in ontvangst nemen. De uitreiking van de Toerisme Award is een waardering van het ondernemerschap.

Edwin Cretier is naast een gedreven en gepassioneerd ondernemer een heuse ambassadeur is van de regio. Hij denkt actief mee om Rivierenland naar een hoger niveau te tillen en de mooie omgeving onder de aandacht te brengen. Daarbij streeft hij een bepaalde kwaliteit na en stelt hij altijd het gezamenlijk belang voorop. Edwin Cretier is de stuwende kracht achter veel activiteiten, terwijl hij opereert vanaf de achtergrond.

“Ik dank jullie hartelijk voor deze mooie waardering. Mijn personeel van De Gouden Molen doet er alles aan om onze gasten en de fietsers die langskomen goed te voorzien van informatie over de regio. Op die manier probeer ik samen met mijn team een klankbord te zijn voor de streek en de streek ontzettend uit te dragen,” vertelt Edwin Cretier.

Rivierenland onder de aandacht

De Opening Toeristisch Seizoen was zoals ieder jaar weer drukbezocht. De middag, die werd georganiseerd bij Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2, kon rekenen op de aanwezigheid van ruim 200 ondernemers, bestuurders, politici en andere geïnteresseerden. Wethouder Han Looijen van de gemeente Zaltbommel opende de middag met warme woorden.

Ook gedeputeerde van de provincie Gelderland, Bea Schouten, was aanwezig. Zij is onder meer verantwoordelijk voor recreatie & toerisme in de provincie. “Met elkaar kunnen we de komende jaren aan de slag om Rivierenland onder de aandacht te brengen. We zijn als provincie het beleid aan het vernieuwen en brengen meer balans aan tussen de verschillende streken. We kiezen veel meer voor regiobenadering zodat elke streek goed tot zijn recht komt”, vertelt gedeputeerde Schouten.
“Om dit te bereiken hebben we kwaliteit, innovatie en beleving nodig. Een belangrijk element is het gevoel dat je moet hebben om naar een streek terug te willen. Evenementen als het mooie FruitCorso en de Rode Kruis Bloesemtocht zijn daarin belangrijk. Die maken het gevoel van beleving groter en daar liggen kansen. Ook goede gastvrijheid is belangrijk. Die maakt dat mensen nog eens terug willen komen. Als u als ondernemer in uw streekproduct, bed & breakfast, fruitstalletje of andere onderneming een optimaal gastvrijheidsgevoel legt, bent u allemaal ambassadeur van dit prachtige gebied.”

Divers programma

Verder opende Hans Beenakker, voorzitter van Regio Rivierenland, de tweede ronde van het Regionaal Investeringsfonds FruitDelta Rivierenland. Dit fonds is bedoeld om studies en projecten te stimuleren die een bijdrage leveren aan de regionale ambities. Het project Design Fruitstalletjes Rivierenland is één van deze projecten. Jolijn Zwart-van Kessel, coördinator Platteland Rivierenland, maakte het winnende design van deze ontwerpwedstrijd voor originele fruitstalletjes bekend.

Winkelwagen
Scroll naar boven