Search
Close this search box.

Toeristisch Rivierenland kijkt terug op succesvolle Vakantiebeurs

Toeristisch Rivierenland was van 10 tot en met 14 januari aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Samen met Stichting Maasmeanders hebben zij de recreatiemogelijkheden van de rivier de Maas gepromoot in de stand ‘Genieten aan de Maasboulevard’. 

Binnen de stand ‘Genieten aan de Maasboulevard’ gaf het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland samen met het bedrijfsleven invulling aan de promotie van de Rivierenlandse zijde van de Maas. Onder meer het magazine RVRNLND, het boekje ROUTES en individueel promotiemateriaal van het bedrijfsleven is uitgedeeld aan bezoekers van de beurs.

Hilde van Rijen, onderdeel van het beursteam van vrijwilligers, vertelt dat de bezoekers van de stand voornamelijk vroegen naar de fiets- en wandelmogelijkheden in de regio. Ook werd er veel gevraagd naar routes die langs de bloesem gaan.

“Het was gezellig druk”, vertelt Guus Gunneman van het beursteam, “Er was goed een gesprek te voeren met de bezoekers van de beurs. Veel mensen wilden meer informatie over dagrecreatie, omdat ze bijvoorbeeld één of meerdere dagen willen gaan fietsen of wandelen in de regio. Het accent lag hierbij natuurlijk op de Maas en de recreatiegebieden die aan deze rivier liggen.”

In totaal hebben 105.369 bezoekers deze 48ste editie van de Vakantiebeurs bezocht. De meeste bezoekers kwamen met het doel om informatie te winnen over een vakantie die nog geboekt moet worden. Het ontdekken van nieuwe reisbestemmingen stond op de tweede plaats.

Uit onderzoek van het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) blijkt dat het aantal toeristische vakanties in Gelderland in 2017 is gestegen met 5,5 procent ten opzichte van 2016. Daarnaast zijn de totale uitgaven tijdens toeristische vakanties in Gelderland in 2017 eveneens gestegen met 12,4 procent ten opzichte van 2016. De verwachting voor 2018 is dat er een verdere groei van het aantal vakanties plaats zal vinden.

Winkelwagen
Scroll naar boven