Search
Close this search box.

Toeristische Barometer Rivierenland: 87,5 procent van de ondernemers tevreden over overnachtingsaantallen

Maar liefst 87,5 procent van de overnachtingslocaties geeft aan tevreden te zijn met het aantal overnachtingen in het voorseizoen van 2018. Voor het hoogseizoen geldt dat 85 procent van de ondernemers tevreden is over het aantal gasten dat zij hebben ontvangen. Dat blijkt uit de Rivierenland Barometer die is uitgevoerd door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland.

60 procent van de overnachtingslocaties geeft aan dat er in het voor- en hoogseizoen meer gasten hebben overnacht dan een jaar eerder. Bij de overige ondernemers is het aantal gasten gelijk gebleven of iets gedaald. Het gaat hierbij om zowel toeristische- als zakelijke overnachtingen.

“De resultaten van de Barometer liggen in lijn met de voorspelde landelijke groei van het aantal overnachtingen”, vertelt Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland. “We zetten de trend voort zoals eerder dit jaar ook al te zien was in de Vrijetijdsmonitor 2016. Daaruit bleek namelijk dat de sterke groei van 19% van het aantal overnachtingen in Rivierenland de landelijke groei van 6 procent oversteeg.”

RBT Rivierenland verzamelt kennis rondom toerisme en recreatie en volgt de trends en ontwikkelingen in de vrijetijdseconomie op de voet. Daarmee zijn we de kennispartner van onder andere gemeenten en het bedrijfsleven. Door middel van de Rivierenland Barometer onderzoekt RBT Rivierenland wat de algemene stemming is van de toeristische ondernemers in de regio om op die manier inzicht te krijgen in de actuele toeristische situatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven