Search
Close this search box.

Topdrukte tijdens Open Kersendagen

Afgelopen weekend werd voor de derde keer de ‘Open Kersendagen’ georganiseerd in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Er was een bijzonder gevarieerde kramenmarkt, een kersenexpress, oude ambachten, een muziekfeest en allerlei andere activiteiten.

De Open Kersendagen zijn het hoogtepunt van het kersenseizoen in de Betuwe, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien en kunnen ervaren hoe er het in de boomgaard anno 2018 aan toegaat.

Topdrukte

Het was een topdrukte tijdens de Open Kersendagen in Wadenoijen. Op zaterdag vond de feestelijke opening plaats door burgemeester Hans Beenakker, wethouder Carla Kreuk en Annemiek Verweij (foodblogger van het jaar), vergezeld door de Kersenprinses en Flipje.

Er waren diverse muzikale optredens van bekende artiesten zoals Frans Duijts en Ronald Berkt, afgewisseld door het zangkoren De Zeesterren en de muziekband De Glasbloazers. Accordeonist Reint van Dijk was goed op dreef en maakte het kersenfeest helemaal compleet met oud-Hollandse liederen.

Piet Paulusma zond op zaterdagavond live het weerbericht uit vanuit de boomgaard. Met prachtige sfeerbeelden van de Open Kersendagen, waardoor het kersenevenement landelijk in het nieuws kwam.

Op zondag was er o.a. een optreden van het zangkoor Fruitig Geflipt en zangeres Monique Smit uit Volendam (jawel, de zus van Jan Smit). Kinderen hadden reuzenpret met Monique en mochten meezingen en dansen op het podium.

Kersenbeleving

De Kersenexpresse bleek een topattractie te zijn: mensen werden rondgereden door de boomgaard van de familie Blom en kregen uitleg over de kersenteelt.Natuurlijk konden mensen uitgebreid de kersen proeven en keuren. Ook het zelf kersenplukken viel erg in de smaak.

Verdubbeling aantal bezoekers

De derde editie van de Open Kersendagen trok bezoekers uit het gehele land. Met meer dan dan 6000 bezoekers over beide dagen, was sprake van bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

De Open Kersendagen zijn voorbij, maar de Betuwse kersen zijn nog de gehele maand juli volop verkrijgbaar in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen). Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen..

Voor wie meer wil weten over de Open Kersendagen, het laatste kersennieuws, recepten en leuke weetjes over de Betuwse kersen, kijk op de website www.betuwekers.nl

Foto: René van IJzendoorn

Winkelwagen
Scroll naar boven