Search
Close this search box.

Uitnodiging: Informatieavond Sky of Hope

Sky of Hope is het nieuwe initiatief in het Nederlandse deltagebied op het vlak van herinnering, herdenken en herdenkingstoerisme. Het doel van het project is om aandacht te vragen voor de onderbelichte geschiedenis van de zware luchtgevechten boven Nederland in de Tweede Wereldoorlog.

Op donderdag 8 maart is er om 19.00 uur een informatieavond over het project in Fort Vuren, gemeente Lingewaal. Peter den Tek, initiatiefnemer van het project, zal aanwezig zijn om meer informatie te geven over de doelstellingen van het initiatief. Eén van de manieren om de luchtoorlog zichtbaar te maken is door het creëren van een nationaal en internationaal georiënteerde fiets- en wandelroute die langs bestaande en nieuw te maken herdenkingspalen, monumenten en musea leidt.

Om Sky of Hope tot een succes te maken is de samenwerking met lokale initiatieven en historische verenigingen onmisbaar. Toeristische ondernemers, gemeenten, pers en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de informatieavond. De toegang is gratis.

Sky of Hope biedt grote kansen voor het openstellen van het Rivierengebied voor gasten uit binnen- en met name buitenland. Nabestaanden en geïnteresseerden in de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog willen graag meer weten over de gebeurtenissen en de plaatsen bezoeken waar vliegtuigen zijn neergestort, monumenten staan en piloten zijn begraven. Sky of Hope kan in deze behoefte voorzien. Er wordt samengewerkt met musea en instanties in het buitenland om de route met bijbehorende informatie voor de geïnteresseerden in het buitenland beschikbaar te maken.

Het project Sky of hope is mede geïnitieerd door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en Brederode Advies.

Meld u hier aan voor de informatieavond.

 

Deze personen hebben zich al aangemeld:

 1. Thalia van der Hagen
 2. Jan van den Berg
 3. Richard van de Velde
 4. Cees van Andel
 5. Ien Stijns
 6. Henk Gaikhorst
 7. Peter den Tek
 8. Rick Spiering
 9. Koos Tromp
 10. Joop Weiler
 11. Johan Rombout
 12. Piet Stoel
 13. Jan Roza sr
 14. Arjan Wemmers
 15. Jan Burggraaf
 16. Frans van Dam
 17. Tomas Ooijevaar
 18. Corn Stam
 19. Jaimy Hattu
 20. Leo Leenders
 21. Burgemeester L.H.M. van Ruijven
 22. Marjan van Ooijen
 23. Dittie van Zee
 24. Frank C.M. Evers
 25. Ed van Sambeek
 26. Marie-Hélène Greive – du Fossé
 27. Bart Glaap
 28. Max Bozon
 29. Rick Roos
 30. A.B. Voshol
 31. Cornel van der Ven
 32. Janneke Boluijt
 33. Johan Kaspers
Winkelwagen
Scroll naar boven