Search
Close this search box.

Vacature webredacteur

Bureau Toerisme is per direct op zoek naar een zelfstandige en gedreven webredacteur met interesse in de toeristische sector. Herken jij je in onderstaand profiel? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Onze digitale kanalen spelen een centrale rol in de communicatie rondom Rivierenland. Als webredacteur ben je, samen met team marketingcommunicatie, verantwoordelijk voor de content op onze websites, apps en social media kanalen.

Daarnaast ontwikkelen en onderhouden we aparte themawebsites, geven we een regiomagazine uit en maken we diverse mini-magazines met o.a. fiets- en wandelroutes. Over onze producten en projecten communiceren we met consumenten en zakelijke relaties via digitale nieuwsbrieven en social media.

Werkzaamheden

 • Samen met team marketingcommunicatie onderhoud je de centrale vrijetijdsdatabase Rivierenland met profielen van ondernemers, attracties, fiets- en wandelroutes en evenementen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de content op onze consumentenwebsites rivierenland.nl, www.beleefbommelerwaard.nl, www.welkomindebetuwe.nl, www.landvanmaasenwaal.nl en www.betuwsbest.nl. Hieronder valt o.a. het profileren van toeristische activiteiten, het actueel en aantrekkelijk houden van de homepage en achterliggende thematische pagina’s, het optimaliseren van fiets- en wandelroutes en de promotie van evenementen. Je verzamelt hiervoor zelf de benodigde informatie, schrijft zelf en/of redigeert aangeleverde teksten, bewerkt fotomateriaal en maakt deze klaar voor publicatie.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de content op onze diverse thematische websites en apps zoals gelderseroutes.nl en www.culemborgklopt.nl
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de content op de campagnewebsite geldersestreken.nl. Hieronder valt, naast het structureel beheer, ook het actiematig profileren van Gelderse highlights die aansluiten bij de marketingcampagne ‘Gelderland levert je mooie streken’.
 • Opstellen en versturen van digitale nieuwsbrieven.
 • Communicatie via onze sociale media (Facebook, LinkedIn, Instagram).
 • Je analyseert de statistieken (o.a. Google Analytics) van bovengenoemde websites en applicaties en denkt mee over verbeteringen n.a.v. de resultaten.
 • Je werkt mee aan online marketingcampagnes met online adverteren (o.a. bannering, Google Adwords e.d.), linkbuilding en het generen van (free) publicity.

Naast bovenstaande online activiteiten hoort ondersteuning bij onze projecten ook bij je werkzaamheden. Voorkomende werkzaamheden zijn onder andere ondersteuning bij de productie van magazines, organisatie van beurzen, acquisitie en facilitaire zaken.

Jouw profiel

 • Opleiding op hbo-niveau richting communicatie, journalistiek en/of nieuwe media
 • Bij voorkeur minimaal twee jaar vergelijkbare werkervaring
 • Sterke redactionele en communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor Nederlandse taal
 • Bovengemiddelde interesse in online communicatie/digitale media
 • Affiniteit met en/of ervaring binnen de recreatieve sector
 • Enthousiast, creatief, communicatief vaardig en gedreven
 • Kennis van content beheersystemen is een pré. Wij werken o.a. met WordPress, Mailchimp, Google Analytics en social media dashboards

Ons aanbod

Werken bij Bureau Toerisme betekent werken in de leukste sector van Nederland: het toerisme! We zijn een klein team van 7 professionele medewerkers. De werkzaamheden zijn afwisselend en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Je levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van onze communicatiekanalen.

Functie: Het betreft een fulltime functie op basis van gemiddeld 32-40 uur per week.
Locatie: de werkzaamheden vinden plaats vanuit ons kantoor in Dodewaard.
Vergoeding: marktconform.

Interesse in deze functie?

Stuur je motivatie met CV voor 1 april 2021 naar [email protected] t.a.v. Dhr. R.M. de Bruin.

Heb je vragen over de functie? Stuur een mail naar bovenstaand e-mailadres of bel naar 088 6363 888.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Winkelwagen
Scroll naar boven