Search
Close this search box.

Vakantieparken laten de kassa’s rinkelen:
150.000 euro per dag

Een vakantiepark is niet alleen maar een vastgoedontwikkeling voor projectontwikkelaars, maar vooral ook een regionale samenwerking rondom het park. Familieresort Puur Exloo in Drenthe heeft daar in elk geval de nieuwe norm neergezet. Een norm waar de betrokken gemeentes goed naar moet kijken met de komst van mogelijk 5 vakantieparken in onze regio.

Uit de resultaten van het nieuwe park familieresort Puur Exloo blijkt dat onder meer de gasten ongeveer 150.000 euro per dag besteden in de omgeving. Dat komt niet vanzelf, maar wordt mede veroorzaakt door de integrale samenwerking tussen ondernemers in het gebied rondom het park. Daar profiteert de lokale supermarkt, de streekproducten leverancier, schoenenzaak, natuurbeheerder, fietsverhuurder en de horeca van.

Bijzonder aan het familieresort Puur Exloo is dat op het park geen centrale voorzieningen aanwezig zijn. Er is bijvoorbeeld geen receptie of zwembad op het park aanwezig. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van wat er is in de omgeving. Zo kun je verschillende diensten via de app verkrijgen van maaltijden en fietsverhuur, die ook nog voor je deur worden afgeleverd. Bij een gemiddeld park besteedt de consument 35 euro aan de lokale supermarkt bij familieresort Puur Exloo is dit 150 euro.

Gebiedsentiteit als basis voor het merk en een kwalitatieve conceptontwikkeling is in twee jaar tijd Puur Exloo gerealiseerd waarbij er niet wordt gekozen voor het snelle geld, maar voor een duurzame investering gebaseerd op vernieuwende concepten.

Het herhalingsbezoek van familieresort Puur Exloo is het hoogste van alle 60 Landal parken. Daar was de aanwezige Mikael Andersson, Chief Commercial Officer van Landal, natuurlijk zeer content mee.

Het succes van nieuwe ontwikkelingen gaan dus hand in hand met een integrale samenwerking. Laten we daar dus goed naar kijken en de samenwerking op meerdere vlakken meer op gaan zoeken.

Stichting Bureau Toerisme was aanwezig bij de Praktijkdag Vakantieparken, op 11 & 12 oktober in familieresort Puur Exloo.

 

Kennis

Brancherapport"
De opmars van de keten: kans of bedreiging?

De markt van verblijfsrecreatie is enorm in beweging. Vakantieparken zijn big business: nieuwe ontwikkelingen en overnames door ketens zijn aan de orde van de dag. In het nieuwe brancherapport verblijfsrecreatie ‘De opmars van de keten: kans of bedreiging?’ inventariseert en analyseert Pleisureworld het complete Europese aanbod van vakantieparkenketens en maakt hiermee inzichtelijk waar de ontwikkelkansen liggen. 
Winkelwagen
Scroll naar boven