Search
Close this search box.

Van zoeker naar boeker: Bureau Toerisme lanceert nieuw boekingssysteem

Recreatie & toerisme ontwikkelt zich voortvarend verder

Een aangename verrassing voor alle aanwezige ondernemers van het jaarlijkse netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’. Stichting Bureau Toerisme presenteerde het nieuwe boekingsportaal voor ondernemers in recreatie en toerisme. Het portaal wordt dit jaar in gebruik genomen. Overnachtingen, arrangementen en kaartjes voor evenementen kunnen dan direct door consumenten worden geboekt via www.uitinderegio.nl 

Het was een van de nieuwe ontwikkelingen en initiatieven rondom recreatie en toerisme in de regio. Ook het nieuwe Betuwepad, het grensoverschrijdende samenwerkingsproject ‘Over de Maas’, de streekmarketing Bommelerwaard en de -met gemeente Druten versterkte – streekmarketing van het Land van Maas en Waal kwamen aan bod op de netwerkmiddag.  

Nieuw platform voor data 

Naast een boekingsplatform presenteerde Bureau Toerisme een GIS DATA platform waarop geïnventariseerde recreatieve en toeristische data kan worden gepubliceerd en geanalyseerd. Destidata, de naam van het nieuwe platform, is speciaal gemaakt voor overheden en gebiedsbeheerders. Met het platform Destidata wil Bureau Toerisme beleidsmakers een instrument geven waarmee zij hun toeristische data beter kunnen structureren t.b.v. beleidsbeslissingen en communicatie met stakeholders. Het instrument levert bovendien een bijdrage aan de ontwikkeling van standaardisering van data rondom recreatie en toerisme. Voor Destidata is veel landelijke aandacht en interesse. 

Uitreiking Toerisme Award  

Peter van ‘t Hoog, gedeputeerde van de provincie Gelderland reikte tijdens het netwerkevenement samen met Richard de Bruin, directeur van Bureau Toerisme, de Toerisme Award 2022 uit. Ondernemer Stephanie de Graaff uit Buren mocht deze bijzondere waardering in ontvangst nemen.  

Stephanie de Graaff ging de uitdaging aan om in coronatijd te ondernemen. Ze heeft in 2018 eerst de Hofhouding in Buren overgenomen en is midden in de coronatijd een restaurant begonnen onder de naam Vicini. Ze heeft er nog een schepje bovenop gegooid en heeft ook een monumentaal pand overgenomen in het stadje Buren en gaat daar een hotel met ongeveer 10 kamers starten. Ondernemers als Stephanie de Graaff verdienen de waardering voor het ondernemerschap. Juist voor die waardering startte Bureau Toerisme jaren geleden met deze jaarlijkse Award.  

Het evenement Opening Toeristisch Seizoen werd weer druk bezocht. De middag, die werd georganiseerd bij De Tuinen van Appeltern, kon rekenen op de aanwezigheid van ruim 150 ondernemers, bestuurders, politici en andere geïnteresseerden.  

Winkelwagen
Scroll naar boven