Search
Close this search box.
Betuws Best

Veelgestelde vragen

Veel van de veel voorkomende vragen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Betuws Best is een streekmerk zodat streekproducten herkenbaar zijn voor de toerist en consument door hun eenzelfde uitstraling. Je kunt dit streekmerk gebruiken op je verpakkingen waarmee het als Betuws streekproduct herkenbaar is voor toerist en consument.

– Grotere herkenbaarheid van je product bij de consument en toerist
– Gezamenlijke promotie
– Leidt tot meer afzetmogelijkheden
– Extra inkomsten door verkoop van Betuws Best producten
– Kennis delen om je product bekender te maken bij consument en toerist
– Certificaat partner Betuws Best: straalt kwaliteit uit
-Vermelding op website Betuws Best
– Gezamenlijke publiciteit op websites, in krant en tijdschriften
– Betuws Best werkt zonder winstoogmerk

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier.

Je krijgt van ons een reglement. Hierin staat wat je van Betuws Best kunt verwachten en wat de spelregels zijn om mee te doen.

Meedoen kost 99 euro per jaar (excl. 21% BTW). Het bedrag wordt jaarlijks gefactureerd, voorafgaand aan elk nieuw kalenderjaar.

Na aanmelding kun je de toolkit kunt downloaden via de website Betuwsbest.nl. Dit is een soort handleiding voor uw ontwerpbureau en/ of drukkerij. Hier vind je hoe je verschillende vormen van het logo Betuws Best kunt gebruiken. Met daarbij lettertypes en kleurgebruik voor al je uitingen op producten of diensten (verpakkingen/menukaarten). De verpakkingen kun je -binnen de handleiding aangegeven richtlijnen- zelf regelen. De drukproef van je verpakking of product waar je het Betuws Best logo op gebruikt, zien wij graag tegemoet. Dit doen we om eenduidigheid in het gebruik te bewaren. Na akkoord van ons, kun je verpakkingen en of producten zelf bestellen.

– Certificaat dat je partner bent van Betuws Best
– Gebruik van het streekmerk op je producten of diensten (de drukproef van de verpakking zien wij graag tegemoet. Na ons akkoord kun je die zelf doorvoeren)
– Toolkit Betuws Best (Handleiding gebruik logo)
– Bestanden met de logo’s
– Promotie van je streekproducten onder de naam Betuws Best, o.a. door presentatie van je bedrijf op de website Betuws Best
– Inlognaam en code waarmee je producten (denk aan: tassen, vlaggen, mokken met het Betuws Best logo) kunt bestellen om te verkopen

De naam en het beeldmerk Betuws Best zijn eigendom van Stichting Bureau Toerisme.

Het streekmerk Betuws Best is ontstaan op initiatief van Platteland Rivierenland en Bureau Toerisme. Het streekmerk Betuwe Best is als paraplulabel ontwikkeld vanuit het POP3 project Lekker Lokaal Rivierenland in 2019. Betuws Best richt zich op het versterken en verduurzamen van de economie in de Betuwe door de ontwikkeling en lokale afzet van streekeigen producten te bevorderen. Betuws Best neemt promotie-initiatieven om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen om het vermarkten van Betuws Best gecertificeerde producten en diensten te verbeteren.

Op dit moment is dat helaas niet mogelijk. Betuws Best is een project dat zich richt op producten en diensten uit de Betuwe.

Het ‘Erkend Streekproduct’ is een onafhankelijk keurmerk voor streekproducten die op een maatschappelijk verantwoorde manier worden geproduceerd, met toegevoegde waarde voor de streek en het streekeigen cultuurlandschap. Het keurmerk wordt beheerd door de Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). SPN werkt nauw samen met een aantal regionale keurmerken of streekmerken, die werken volgens dezelfde uitgangspunten, criteria en procedures. Alle volgens de SPN criteria gecertificeerde producten (dus ook die onder de regionale keurmerken vallen) worden opgenomen in de landelijke database van het Erkend Streekproduct. Kijk voor meer informatie over SPN op www.erkendstreekproduct.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven