Search
Close this search box.

Vruchtbare samenwerking regio op KLM Open 2017 in Spijk

De afgelopen dagen, van 14 tot en met 17 september vond op golfbaan The Dutch in Spijk het KLM Open 2017 plaats. Nieuw dit jaar was een gezamenlijke promotiestand ‘Toerisme & Recreatie’ van de gemeenten Leerdam, Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en Regio Rivierenland op de KLM Open Expo om het gebied te promoten en de bezoekers te binden aan de mooie regio. De gemeente Lingewaal kijkt tevreden terug.

De start op donderdag ging gepaard met veel regen, waardoor de wedstrijd halverwege de middag werd afgelast. Maar de weersomstandigheden verbeterden en de finaledag op zondag was droog en zonnig. Er viel veel te beleven voor jong en oud en de sfeer was alle dagen goed. De inwoners van Spijk waren uitgenodigd door TIG Sports en donderdag en vrijdag kwamen de kinderen van de basisscholen uit Lingewaal en omliggende gemeenten op uitnodiging van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) een balletje slaan in funpark ‘Raak!’. De Linge eend was in touw om de streek rondom de rivier de Linge te promoten. De promotiestand werd bemand door vrijwilligers van onder andere Uit®waarde, Slot Loevestein, inwoners uit de gemeente Lingewaal en medewerkers van de vier deelnemende gemeenten.

Promotiestand

In de stand was promotiemateriaal beschikbaar van de highlights in het Rivierengebied en glasstad Leerdam. Evenals een impressie van fruit en streekproducten. In de stand waren de palen van de struinroutes en borden van het fietsroutenetwerk in Rivierenland van Uit®waarde aanwezig. Uit®waarde ontwikkelt de recreatiegebieden en land- en routegebonden voorzieningen in Rivierenland en houdt ze in stand. Een mozaïek van FruitDelta Rivierenland fleurde de tent en diende tevens als promotie voor het regionale Fruitcorso. De overnachtingsmogelijkheden, de theetuinen en de restaurants zijn ook onder de aandacht gebracht. Op deze manier is aan de bezoekers laten zien dat je voor langere tijd in de omgeving kunt recreëren en verblijven.

Reacties bezoekers
De gemiddelde bezoeker was verrast over wat de regio te bieden heeft aan wandelpaden en fietsroutes, waarin je het groene landschap kunt beleven en de rijke cultuurhistorie kunt proeven. Ook het kunnen bezoeken van de forten (GeoFort, fort Vuren, kunstfort Asperen), Mariënwaerdt en musea (Glasmuseum, Slot Loevestein) maakte de bezoeker enthousiast, evenals de vele overnachtingsmogelijkheden.

Terugblik

De gemeente Lingewaal is tevreden over de opzet van de promotiestand, ook de locatie op het buitenplein was erg geschikt. Een groot aantal bezoekers uit de regio, andere delen van Nederland en het buitenland heeft de stand bezocht. De bezoekers uit de eigen regio vonden de promotiestand een goede afspiegeling van het gebied. De bezoekers aan de stand waren enthousiast en over het algemeen zeer tevreden. Vooral vrijdag en zondag waren succesvol door het droge en zonnige weer.

Evaluatie

De komende weken wordt het evenement geëvalueerd. Daarnaast heeft ook dit jaar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) tijdens het KLM Open onderzoek uitgevoerd onder de bezoekers naar de economische impact van het evenement voor de regio. De uitkomsten hiervan worden later bekendgemaakt.

Winkelwagen
Scroll naar boven