Search
Close this search box.

Watercampagne 2023

Rivierenland. Een magische naam die het gebied te danken heeft aan zijn ligging. Omringd door een aantal van de grootste rivieren van Nederland. Dit maakt het gebied een waar walhalla voor waterliefhebbers, maar ook vanuit een historisch oogpunt is het een interessante plek. 

In de zomermaanden is ons gebied heel erg in trek. Mensen zoeken verkoeling en vermaak in het water. Van sportieve activiteiten, zwemplezier en loungen tot genieten van culinaire hoogstandjes, een rondvaart of schitterende natuur. Daarnaast vinden we hier ook een deel van de Hollandse Waterlinie terug. Een serie aan verdedigingswerken die teruggaan tot de 17e eeuw.

Dus van natuur tot cultuur, je kunt ervoor terecht in de streken van Rivierenland: Betuwe, Bommelerwaard en Maas & Waal. Met de thematische campagne ‘De mooiste wateren’ zetten we deze streken in de spotlight en laten we alles zien wat hier te beleven valt. Laat je meevoeren door het gebied.

Online-uitingen

Op Uitinderegio.nl wordt een speciale watercampagne pagina ingericht met routes, weetjes en tips. Daarnaast worden er diverse pagina’s ontwikkeld specifiek gericht op verschillende leefstijlen: de stijlzoeker, inzichtzoeker, avontuurzoeker en harmoniezoeker. Dit wordt tevens ingericht op de streekwebsites: Welkomindebetuwe.nl, Beleefbommelerwaard.nl en Landvanmaasenwaal.nl. De online campagne richt zich op de Nederlandse en Vlaamse markt. Binnen deze campagne maken we gebruik van de sociale media Facebook en Instagram en daarnaast Google Ads.

Outdoor reclame

Gedurende de periode juni en juli zijn er verschillende uitingen ingekocht langs de A2, A73 en A15. In totaal 5 weken zal er een uiting te zien zijn waarbij passanten in aanraking komen met de uiting rondom de campagne ‘de mooiste wateren’.

Thematische wandelkaarten

Nieuw in 2023 zijn thematische wandelkaarten. Net als voor campagne ‘Zóóóóveel bloesem’ zijn er ook voor de campagne ‘De mooiste wateren’ routes gecreëerd op gebaseerd van het wandelkeuzenetwerk in de regio. Er zijn wandelkaarten beschikbaar voor de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. De kaarten worden gepresenteerd in een mooie display en zijn gratis verkrijgbaar bij TOP’s en toeristische informatieposten in het gebied. 

 

Printuitingen

Gedurende de maanden juni en juli zijn er verschillende publicaties ingekocht in verschillende media om advertorials en branded content te publiceren rondom het thema ‘De mooiste wateren’. Onder andere in het magazine LandIdee en een speciale uitgave van de Bommelerwaardgids in samenwerking met de Maas & Waler.

Peddelweek

Van 17 t/m 23 juli wordt de Peddelweek georganiseerd. Een nieuw initiatief vanuit Bureau Toerisme om het aanbod van recreatie op het water extra onder de aandacht te brengen en een evenement waar ondernemers op aan kunnen haken. Deze week staat in het teken van peddelen met de kano, sup of boot! Deze week zullen er diverse acties lopen om het peddelen in de regio te stimuleren. Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen. Wil je aanhaken? Laat het ons vooral weten!

Haak ook aan!
Ben je ondernemer en heb jij een activiteit wat past bij deze campagne? Lever jouw activiteiten aan via [email protected].

De watercampagne wordt gecoördineerd door Bureau Toerisme en mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Gelderland levert je mooie streken.

Winkelwagen
Scroll naar boven