Search
Close this search box.

Wielerronde Olympia’s Tour door West Maas en Waal

De wielerronde Olympia’s Tour organiseert in 2018 haar 66e editie. De finale etappe van deze oudste etappewedstrijd van Nederland wordt op zondag 16 september gereden door de gemeente West Maas en Waal. De wedstrijd vindt door heel Nederland plaats van 11 tot en met 16 september. De deelnemers krijgen in West Maas en Waal een parcours van veertig kilometer voorgeschoteld met meerdere rondjes door de gemeente. Het traject staat bij voldoende wind garant voor een ouderwetse waaieretappe over de dijken.

Kweekvijver voor profwielrenners

Van oudsher is deze koers dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten. Van de winnaars van de afgelopen dertien jaar zijn elf renners daarna beroepsrenner geworden. Daarmee vervult Olympia’s Tour een belangrijke opleidingsrol in de Nederlandse wielersport.

Voorbereiding op wereldkampioenschap

De ronde wordt voor de derde keer georganiseerd voor renners onder 23 jaar. Doordat de wedstrijd in september plaatsvindt, is het de ideale voorbereiding voor renners op  het wereldkampioenschap. Dat wordt dit jaar twee weken later in Oostenrijk gehouden. Er is een internationaal deelnemersveld. De Nederlandse talenten nemen het in deze koers op tegen de grootste talenten uit de hele wereld.

Etappe in West Maas en Waal

De gemeente verleent haar medewerking aan deze etappe. Waarbij het gaat over de ploegenpresentatie, de start, de doorkomsten, de finish en de eindhuldiging van de 66e Olympia’s Tour. Hoe de etappe in de gemeente West Maas en Waal eruit komt te zien, is nog niet bekend. Het parcours wordt in overleg met de organisatie van Olympia’s Tour bepaald. De insteek van de gemeente is dat alle dorpen worden betrokken en de verwachting is dat er een parcours wordt afgelegd waarbij de renners drie keer een grote ronde door West Maas en Waal rijden. Daarnaast worden er nog een aantal kleine ronden gereden rondom de finish plaats. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van onze goede (verbindings-)wegen. Ook krijgen renners en bezoekers een goed beeld van de prachtige recreatieve omgeving van het rivierenlandschap in onze gemeente

Wethouder Ton de Vree is blij dat hij de slotetappe van Olympia’s Tour in zijn gemeente mag verwelkomen. “Het is een voorrecht om de jonge wielervedetten van morgen in actie te zien. De route is zo uitgezet dat de dorpen in onze gemeente worden aangedaan. Op deze manier kunnen veel inwoners van dit sportevenement genieten.”

Koersdirecteur Thijs Rondhuis van Olympia’s Tour kijkt uit naar deze rit. “We hebben er bewust voor gekozen om onze rit af te sluiten met een echte Nederlandse waaieretappe. Door de smalle dijken en het open karakter van het landschap hier kan het klassement van deze rit nog flink opgeschud worden.”

Winkelwagen
Scroll naar boven