Search
Close this search box.
Gelders Erfgoed

Winnaars Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs bekend

Na een spannende periode van nomineren en stemmen vond op zaterdag 9 december in Fort Lent de uitreiking van de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs plaats. Regionaal Archief Rivierenland won met de Interactieve Studiezaalwand de Juryprijs. Het Airborne Museum nam met Restauratie Villa Hartenstein de Publieksprijs in ontvangst.

Juryprijs De jury, bestaande uit Josan Meijers, Marc Wingens, Dolly Verhoeven, Leo Adriaanse en René Arendsen koos als prijswinnaar de Interactieve Studiezaal van Regionaal Archief Rivierenland. “Met de wand kun je op laagdrempelige wijze ingewikkelde geschiedenis duiden, het archief laten zien en bovendien beleven. Zeer voorbeeld stellend”, aldus de jury. De tweede prijs in deze categorie ging naar Gelderse Smaken, een samenwerkingsproject van acht kleine Gelderse musea rond voeding en gerechten. De derde prijs was voor Kamers op Kolkenstein van Stichting IJsselhoeven.

Publieksprijs

Voor de Publieksprijs zijn totaal 4256 stemmen uitgebracht. Maar liefst 885 stemmen gingen naar Restauratie Villa Hartenstein van het Airborne Museum. Museum Staring te Almen – Museum STAAL was met 423 stemmen een goede tweede en Verbeelding van de Waal van Stichting De Bastei sleepte met 297 stemmen de derde prijs in de wacht.

Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van € 1000,- en een fysieke prijs, een Gouden Gelderse Roos, die de winnaar mag behouden en uitdragen.

Meer over de winnende en andere ingezonden projecten is te lezen op: erfgoedgelderland.nl/gelderseroos

Winkelwagen
Scroll naar boven