Search
Close this search box.
bloesem nachtvorst

Zo mis je niets van de betoverende bloesem in de Betuwe!

Coverfoto ©Waterschap Rivierenland

Bloesemalert –app nu gratis te downloaden

Ieder jaar trekken de prachtige bloeiende boomgaarden in de Betuwe – dé fruittuin van Nederland – veel bezoekers. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je bezoek op het juiste moment plant en dat je de bloesem niet mist? Door het warme weer van de afgelopen maanden bloeit de bloesem naar verwachting eerder dan in voorgaande jaren. 

De handige en gratis Bloesemalert-app is een aanrader voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. En wil je er een mini-vakantie van maken, dan laat de app je zien waar je tussen fruitbloesem kan logeren. 

Na het downloaden van de app krijg je als eerste informatie over hoe en wanneer de bloesem zich ontpopt. Naast informatie over de stand van de bloesem bevat de app ook waardevolle tips en speciale ‘bloesemroutes’.  

En er valt ook van alles te leren! Welke rol spelen de bijen? Welk fruit heeft witte of roze bloesem? Waarom laten ze bloesem soms met opzet bevriezen 

Download nu de gratis Bloesemalert-app via de App- en Google Play store of www.bloesemalert.nl. 

De Bloesemalert-app is een product van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland; hét bureau voor alle recreatieve tips in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. 

In de media

Winkelwagen
Scroll naar boven