Search
Close this search box.

Feestelijke opening van de Meimaand Fietsmaand

De zon schijnt en het is al heerlijk warm als we de genodigden verwelkomen op de historische locatie Fort bij Asperen. Het is de perfecte dag om de Meimaand Fietsmaand feestelijk in te luiden. Marc Satijn en zijn collega’s van Fort bij Asperen serveren koffie, thee en iets lekkers op het terras naast de genieloods. Ondertussen vertelt Kees Kerver, vrijwilliger bij Fort bij Asperen, vol enthousiasme over de geschiedenis van het fort en het historische erfgoed dat we onderweg gaan tegenkomen.

Om 11.00 uur geeft de Betuwse zanger Frans Duijts het startsein, waarmee de Meimaand Fietsmaand officieel is geopend. Op de e-bikes van E-Track Wheels, Astonic, Style Cycles en Gejo Cycleworld fietsen we van Fort bij Asperen naar Werk aan het Spoel. De route die we afleggen is onderdeel van de route ‘Fietsen langs forten’, een van de 11 fietsroutes die wordt uitgelicht tijdens de Meimaand Fietsmaand. Onderweg passeren we plekken waar het historische erfgoed van de UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies nog altijd zichtbaar is in het landschap.

Als we aankomen bij Werk aan het Spoel, serveert Greetje van Broekhoven van Caatje aan de Lek de lunch. De feestelijke opening wordt afgesloten met de overhandiging van het Meimaand Fietsmaand pakket, inclusief de Pontjesdagen voordeelpas, aan alle genodigden. In de Betuwe touringcar van Krol Reizen keren we aan het begin van de middag terug naar Fort bij Asperen.

We blikken terug op een geslaagde opening van de Meimaand Fietsmaand! De Meimaand Fietsmaand is een vast onderdeel van de campagnekalender van Bureau Toerisme. De producten en promotie worden mogelijk gemaakt door een samenwerking met verschillende projectpartners en de inzet van de promotiecampagne Gelderland levert je mooie streken. Bureau Toerisme zorgt hierbij voor een centrale regio op pers en pr, media inzet, productontwikkeling en zichtbaarheid in het rivierengebied. De promotiecampagne heeft een verwacht bereik van maar liefst 4 miljoen mensen!

Wil je als ondernemer helpen om de Meimaand Fietsmaand te promoten onder jouw gasten? Bestel dan het gratis Meimaand Fietsmaand pakket! In dit pakket zitten 7 verschillende fietsroutes door het rivierengebied (100 stuks per route) en 250 fietslabels. Kortom: alles wat jouw bezoekers en gasten nodig hebben voor een maand vol fietsplezier!

Winkelwagen
Scroll naar boven