Search
Close this search box.

Bureau Toerisme verzorgt communicatie Pontjesdagen

De Pontjesdagen zijn dit jaar in het weekend van 5 t/m 7 mei. Maar liefst 16 pontjes tussen Wijchen en de Biesbosch zijn verbonden aan de derde editie van dit voorjaarsevenement, waar bezoekers kunnen genieten van vele fiets- en wandelroutes met bijzondere activiteiten onderweg. Deze versie is wat uitbundiger dan de afgelopen twee, waar door maatregelen rondom Covid minder georganiseerd kon worden. Bezoekers kunnen kiezen uit meer routes, maar worden dit jaar ook getrakteerd op activiteiten onderweg. Dat varieert van smaakvolle acties van restaurants en terrassen langs de route tot stadswandelingen met gids, korte rondvaarten of een rondleiding door een stokerij.

Samenwerking Maasgemeenten

De Pontjesdagen is verbonden aan de samenwerking van verschillende Maasgemeenten. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeenten Altena, Heusden, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en waterschap Aa en Maas. Stichting Maasmeanders draagt zorg voor de organisatie en betrekt daarin vele recreatieve ondernemers. Stichting Bureau Toerisme zet zich in voor de coördinatie en uitvoering van de communicatie. Het is de wens van de Maasgemeenten om elk jaar – bij aanvang van het vaarseizoen van de voet- en fietsveren – deze Pontjesdagen te organiseren, waarbij het hele gebied aan weerszijden van de Maas bruist van de activiteiten.

Communicatie Pontjesdagen 

Als Bureau Toerisme verzorgen wij dit jaar alle online en offline uitingen rondom de Pontjesdagen. Via de vernieuwde website www.pontjesdagen.nl beschikken bezoekers over bijzondere routes, leuke activiteiten, acties en andere tips, maar vinden ze ook praktische informatie over o.a. de deelnemende veerponten in het gebied. Verder zijn Facebook en Instagram ingezet voor de online communicatie. In de weken voorafgaand aan het evenement heeft op deze kanalen een mediacampagne, gericht op inwoners en recreanten in het Maasgebied, gedraaid (> 235.000 weergaven). Lokale ondernemers zijn voorzien van een toolkit bestaande uit een banner, label, QR codes en logobestanden. Daarnaast zijn er ook verschillende offline producten tot stand gekomen om de zichtbaarheid verder te stimuleren. In het gehele gebied langs de Maas zijn beachflags geplaatst, posters opgehangen en flyers verspreid. Speciaal voor de horeca ondernemers zijn er drankviltjes ontwikkeld. Bezoekers van de Pontjesdagen kunnen bij verschillende voet- en fietsveren en informatiepunten in het gebied fietskaarten en fietslabels meenemen.

         

Als Bureau Toerisme zijn we trots om de communicatie voor dit unieke evenement te verzorgen. We hopen dat iedereen een succesvolle Pontjesdagen beleeft in het Maasgebied.

Winkelwagen
Scroll naar boven