Search
Close this search box.

Samenwerken ‘Over de Maas’

Zes gemeenten langs oevers van de Maas bundelen de krachten om het toerisme rond de rivier aan te jagen. Door een ‘slanke samenwerking’ moeten straks meer mensen langskomen voor een dagje of weekend aan het water.

Voor Oss, Heusden, Maasdriel, Den Bosch, West Maas en Waal en Wijchen is de Maas nu vooral een grens. Het zestal hoopt van de rivier ook een echte verbindingsader te maken. Door samen in te zetten op de promotie van het gebied. De eerste editie van de Pontjesdagen was daar al een voorproefje van. Met een nieuw marketing- en communicatieplan moeten er nog veel meer voorbeelden volgen.

Coördinerende rol Bureau Toerisme

Tot nu toe werkte elke gemeente apart om de aantrekkingskracht van de Maas te vergroten. Zij zochten mogelijkheden om ondernemers, bezienswaardigheden en activiteiten te verbinden zonder een nieuwe organisatie op te richten. Bureau Toerisme ging hiermee aan de slag en het resultaat is een meerjarige samenwerking met een praktische aanpak, beschreven in het adviesdocument Over de Maas.

In het voorjaar start Bureau Toerisme met de opdracht. De eerste stap is een nadere kennismaking met organisaties in de zes gemeenten.

Winkelwagen
Scroll naar boven