Search
Close this search box.

Hanzestad Maasbommel

Hanzestad Maasbommel is de kleinste hanzestad van Nederland. Gemeente West Maas en Waal benut de geschiedenis van het stadje als thematische verhaallijn voor de invulling van toeristisch recreatieve activiteiten. Voor de activiteiten sluit de gemeente aan bij Europese projecten en wordt de verbinding gemaakt met lokale projecten en de streekmarketing van het Land van Maas en Waal. 

Bij de uitvoering van activiteiten wordt samengewerkt met verschillende partijen, waaronder het Dorpsplatform Maasbommel, de evenementenorganisatie van de Hanzedagen in Maasbommel en Bureau Toerisme.

Gebruik het beeldmerk

Ondersteun de promotie van Hanzestad Maasbommel. Je mag het beeldmerk gratis downloaden en gebruiken op je website, briefpapier en folders ter promotie van recreatieve activiteiten. 

Wanneer je het logo wilt gebruiken neem dan even contact met ons op. We zien graag even een proef vooraf.

Stijlgids en toolkit

De stijlgids is een praktisch overzicht van hoe de huisstijl in te zetten. In deze toolkit zitten alle elementen welke je voor recreatieve activiteiten voor Hanzestad Maasbommel kan inzetten.

Wil je een totale vormgeving laten uitvoeren met de huisstijl? Neem dan even contact met ons op.

Promotiematerialen bestellen

Bestel promotiemateriaal Land van Maas en Waal voor jouw gasten en zorg dat je informatievoorziening up-to-date is! Bestellen kan gratis via de webshop. 

Altijd op de hoogte

Niks missen in het Land van Maas en Waal? Schrijf je in voor de update. Wij sturen je zo’n 4 keer een overzicht met de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsberichten

Kleine Hanzestad heeft grote plannen

Aan de Raadhuisdijk in Maasbommel zijn twintig karakteristieke lantaarnpalen geplaatst. Ze zijn onderdeel van een totaalplan rondom de kleinste Hanzestad van Nederland. De sfeervolle lantaarns, voorzien van Hanze-schildjes, zijn onderdeel van een ommetje door het stadje. De wandeling start bij het Hanzehuys, gaat langs de Blauwe Kamer, over de Raadhuisdijk en dan via de Bovendijk

Lees verder »

Hanzeweekend Maasbommel

Heel Maasbommel terug naar 1400! Binnen de poort van de nagebouwde middeleeuwse stad wordt de scenery van het middeleeuwse leven nagebootst. In die entourage is een haven opgenomen waar de handelsschepen zullen afmeren. Het Kamper Koggeschip is de hoofdattractie. Hier is zijn gratis rondleidingen en een lezing over de Hanzesteden. Het dagelijks leven wordt weergegeven

Lees verder »

Maasbommel op de internationale kaart

Van 26 tot en met 29 mei vinden de Internationale Hanzedagen plaats in het Duitse Neuss. Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland, wordt door een eigen delegatie gepromoot.  Voor dit event is een promotieflyer ontwikkeld. Onderdeel van de flyer is de aankondiging en promotie van het Hanzeweekend, dat op 16 en 17 juli plaatsvindt in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven