Search
Close this search box.

Zes gemeenten aan de oevers van de Maas steken de handen ineen middels een aanpak ‘Over de Maas’ om de rivier die juist zo belangrijk is in onze profilering te benutten als kans om bezoekers meer te laten ontdekken. Het gaat om een meerjarige samenwerking mogelijk gemaakt door de gemeenten Heusden, Maasdriel, Oss, ’s-Hertogenbosch, West Maas en Waal en Wijchen.

Bestaande krachten bundelen

Samen met verschillende organisaties bundelen we de krachten. Zowel op het gebied van versterking van het netwerk als communicatie en promotie. Vanuit Bureau Toerisme is een regisseur aan de slag gegaan om mensen bij elkaar te brengen en processen te stroomlijnen. We gaan dus geen nieuwe bestemming of merk starten, maar verbinden wat er al is!

Thematisch samenwerken

In de communicatie en promotie vanuit de Maassamenwerking wordt gewerkt rond verschillende thema’s. Hiervoor is een themakalender ontwikkeld, welke hiernaast is weergegeven.

Pontjesdagen

Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken: heen en weer tussen de Brabantse en Gelderse zijde. Dat is de kern van de Pontjesdagen. Op 10, 11 en 12 mei 2024 vindt de volgende editie van dit evenement plaats. Achter de schermen zijn de voorbereidingen al van start gegaan!

De organisatie

Net als voorgaande jaren heeft Stichting Maasmeanders de organisatie van het evenement op zich genomen. De communicatie en promotie naar bezoekers wordt  gecoördineerd door Stichting Bureau Toerisme als onderdeel van de samenwerking ‘Over de Maas’.

De Pontjesdagen worden mogelijk gemaakt door de gemeenten Altena, Heusden, Land van Cuijk, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en waterschap Aa en Maas. 

 

Maasverhalen

Zowel aan de Brabantse als Gelderse zijde van de Maas is er een interessant cultureel en historisch aanbod. Dit geeft bezoekers de kans om het Maasgebied op een andere manier te ontdekken. Bij de Maasverhalen draait het dan ook om het verbinden van het cultureel en historisch aanbod aan beide zijdes van de Maas. 

Communicatie en promotie

Het thema Maasverhalen wordt dit jaar voor het eerst uitgelicht. Hierbij is er aandacht voor zowel bezienswaardigheden als activiteiten. Denk hierbij aan een kasteelbezoek, rondleiding of een wandeling. 

Als onderdeel van de samenwerking ‘Over de Maas’ wordt de communicatie en promotie gecoördineerd door Stichting Bureau Toerisme. Deze samenwerking is mogelijk gemaakt door de gemeenten Heusden, Maasriel, Oss, ‘s Hertogenbosch, West Maas en Waal en Wijchen. 

Via sociale media en maasverhalen.nl worden de Maasverhalen onder de aandacht van bezoekers gebracht. Download hier de toolkit en doe ook mee!  

Nieuwsberichten

Bureau Toerisme verzorgt communicatie Pontjesdagen

De Pontjesdagen zijn dit jaar in het weekend van 5 t/m 7 mei. Maar liefst 16 pontjes tussen Wijchen en de Biesbosch zijn verbonden aan de derde editie van dit voorjaarsevenement, waar bezoekers kunnen genieten van vele fiets- en wandelroutes met bijzondere activiteiten onderweg. Deze versie is wat uitbundiger dan de afgelopen twee, waar door

Lees verder »

Rivier de Maas verbindt zes recreatieve bestemmingen

De meanderende rivier de Maas is een prachtig stukje natuurschoon dat een aantrekkende werking heeft op toerist en recreant. Echter vormt de rivier in de meeste gevallen een bestuurlijke grens waardoor bestemmingen geografisch aan de ene of aan de andere oever liggen. Drie Gelderse en drie Brabantse gemeenten hebben een meerjarige samenwerking opgestart om deze

Lees verder »

Samenwerken ‘Over de Maas’

Zes gemeenten langs oevers van de Maas bundelen de krachten om het toerisme rond de rivier aan te jagen. Door een ‘slanke samenwerking’ moeten straks meer mensen langskomen voor een dagje of weekend aan het water. Voor Oss, Heusden, Maasdriel, Den Bosch, West Maas en Waal en Wijchen is de Maas nu vooral een grens.

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven