Search
Close this search box.

Aardbeienkoningin op bezoek bij Veiling Zaltbommel en Kom in de Kas

De Veiling in Zaltbommel vierde op zaterdag 1 april haar 100-jarig bestaan, tegelijk met de 40e editie van Kom in de Kas. Op deze feestelijke dag werd ook de nieuwe Aardbeienkoningin 2017 gepresenteerd. Haar naam is: Maritte van Houten, afkomstig uit Rossum, 19 jaar jong, finaliste in de Miss Beauty Gelderland Verkiezing en actief voor de Stichting Haarwensen.

De Veiling was in combinatie met Kom in de Kas opengesteld voor publiek. Bezoekers konden plaatsnemen in het veilingbankje en zelf leren drukken als een koper. In de Veilinghal was een expositie van een 25 tal kunstenaars.

Vanwege haar inzet voor de Stichting Haarwensen ontving de koningin uit handen van directeur Peter van Osch een waardecheque van € 250. Daarna maakte de koningin een ronde door de veiling en poseerde voor kunstenaar Rob Reis, die live een portret van de koningin schilderde.

De Aardbeienkoningin zal tijdens de Aardbeiendag in Zaltbommel, op 17 juni 2017, een belangrijke ceremoniële rol vervullen en zo op een originele manier de streekproducten van de Bommelerwaard onder het voetlicht brengen. De Aardbeiendag Zaltbommel is een traditie die stamt uit de veertiger jaren van de vorige eeuw. Het Toeristisch Recreatief Informatie Punt (TRIP) organiseert deze bijzondere dag.

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: William Pompen – Fotolux

 

Winkelwagen
Scroll naar boven