Search
Close this search box.
Expertise

Vrijblijvend advies van onze streekverkenners

Maatwerk - Persoonlijk advies

Samen hebben wij een groot er belang bij dat ondernemers in recreatie en toerisme goed kunnen floreren. Stichting Bureau Toerisme helpt je graag op weg en ondersteunt je bij welke ondernemersvraag je ook hebt. 

Maak een afspraak met een streekverkenner om vrijblijvend advies in te winnen. Onze streekverkenners helpen je verder op het gebied van:

  • Ontwikkeling bedrijfsactiviteiten
  • Conceptontwikkeling
  • Evenementenondersteuning
  • Inzicht in subsidiemogelijkheden
  • Aansluiten bij gebiedsmarketing
  • Arrangementsvorming en samenwerkingen
  • Toeristische informatievoorziening en inrichting
  • Kennis over feiten en cijfers in recreatie en toerisme

De afspraak kan telefonisch of op jouw bedrijfslocatie. Natuurlijk ben je ook van harte welkom op ons kantoor. Wij nodigen je graag uit voor een kop koffie/thee. Onze cappuccino is overigens de allerlekkerste;-)

Een goed idee uit het verleden

Mijn idee, goed idee

Mijn idee, een goed idee?! is een uitvloeisel van het Stimuleringsprogramma recreatie en toerisme dat in 2007 door de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en NORT Gelderland was opgezet. Het project hielp ondernemers die een goed idee hadden en verder te brengen naar een concretisering. Op weg naar de start van een onderneming.

Veel aanstormende ondernemers  in de regio hebben hier aan deelgenomen.

In de jaren daarna heeft het idee een landelijk vervolg gehad en zo zijn honderden talenten gehoolpen. Een mooi voorbeeld van een initiatief vanuit onze regio.

Een goed idee uit het verleden

Fruitrijk - De Streeckerij

Fruitrijk was van oorsprong een initiatief van Stichting Bureau Toerisme en Uiterwaarde met de volgende missie:“Fruitrijk wil mensen vermaken en inspireren met spannende, verrassende en uitdagende verhalen over de magische processen van de natuur die het heerlijke, gezonde fruit opleveren. Gasten, met name families met jonge kinderen, zullen prachtige herinneringen overhouden aan een bezoek dat een gevoel van verwondering over fruit en onze fruit producerende regio zal achterlaten.”

 

Fruitrijk is neergezet als een gebiedsontwikkeling waarbij verspreid in Rivierenland initiatieven ontwikkeld worden op basis van een blauwdruk: geen solitaire ontwikkeling op één plaats maar een impuls waar heel de regio van profiteert, van fruitkraam tot bungalowpark.

Uiteindelijk is vanuit dit initiatief het project De Streeckerij ontstaan en is het een grote inspiratie geweest voor het World Food Center (WFC)  in Ede. Eveneens als gebiedsontwikkeling aangemerkt.

Fruitrijk conceptontwikkeling is medegefinancierd door de Provincie Gelderland, Rabobank, Uiterwaarde en Stichting Bureau Toerisme.

Uitwerking van concept door; BRC Imagination Arts Burbank, USA

Winkelwagen
Scroll naar boven