informatie

Wie, wat, waar?

Hoe informeren wij toeristen en inwoners?

Door de jaren heen is de informatievoorziening altijd aangepast aan de wensen en behoeften van onze bezoeker. Daarbij hebben ondernemers een belangrijke rol om in die informatievoorziening bij te dragen.

Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden om de toerist in en buiten de regio van de juiste actuele informatie te kunnen voorzien. Stichting Bureau Toerisme levert verschillende mogelijkheden van drukwerk tot aan apps om in de informatiebehoefte te kunnen voorzien.

Een overzicht van de huidige mogelijkheden en hoe ze georganiseerd zijn tref je hier aan.

Informatievoorziening anno 2014: molen met Touristcards en Routecards

TOP's, toeristische informatieposten en servicepunten

Op meer dan 30 locaties verspreid over het gebied zijn toeristische informatiepunten te vinden bij het toeristisch bedrijfsleven. Dit zijn hotspot locaties waar toeristen maar ook inwoners veel komen voor een tussenstop of de start van een route. 17 van deze locaties zijn TOP-locaties. Een Toeristisch Overstappunt (TOP) is een officieel startpunt van routes. 

Naast TOP’s en informatieposten zijn er ook servicepunten. Dit zijn locaties die in tegenstelling tot de officiële informatiepunten niet bewegwijzerd zijn. Wel zijn ze te herkennen aan een sticker op het raam. Denk aan bepaalde winkels of stations.

Websites

Via onze websites vinden inwoners en bezoekers informatie over onze regio. daar vinden ze informatie over evenementen en locaties om te bezoeken en/of overnachten.

De websites uitinderegio.nl (de opvolger van rivierenland.nl) is de centrale plaats waar wij met elkaar samen ons presenteren. 

Naast de centrale website exploiteren wij ondermeer www.landvanmaasenwaal.nl, www.beleefbommelerwaard.nl, www.welkomindebetuwe.nl, www.culemborgklopt.nl en www.betuwsbest.nl

Alle websites zijn door Stichting Bureau Toerisme ontwikkeld en worden gevoed door onze vrijetijdsdatabank.

Mobiele applicaties

Het gebruik van apps op je smartphone is vandaag de dag ‘common sense’. Stichting Bureau Toerisme bouwt en exploiteert verschillende apps. Mooie voorbeelden zijn de apps: Bloesemalert, Welkom in de Betuwe en Betuws Best.

Wist je dat wij voor jouw ook een app kunnen bouwen? Voor de ondernemers in de Gouden Ham mochten wij ook deze bouwen.

Magazine 'Uit in de regio'

Met trots presenteren we het magazine ‘Uit in de regio’! Maak kennis met dit  magazine, dat vol staat met leuke tips en informatie over de regio. Een selectie van onze mooiste thema’s komt aanbod: van bloesem tot oogst en streekproducten en van waterpret tot culturele uitstapjes.

Het magazine verschijnt jaarlijks en is gratis verkrijgbaar bij o.a. alle TOP’s en infoposten in Rivierenland.

Databank toeristische informatie

Het netwerk van digitale informatievoorziening wordt voorzien door de vrijetijdsdatabank van Stichting Bureau Toerisme. Met een profiel in de vrijetijdsdatabank sta je dus meteen op diverse regionale websites zoals Uitindregio.nl.nl en in mobiele applicaties!

Een gratis basisvermelding biedt alleen ruimte voor adresgegevens. Met een uitgebreid profiel beschik je over ruimte voor eigen tekst, foto’s en video en een link naar je eigen website en social media. Bovendien kun je gratis arrangementen plaatsen bij je profiel en nemen we je mee in onze communicatie in onze sociale media. Op deze manier kun je jezelf dus uitgebreid profileren in diverse online kanalen.

Printproducten

Naast het magazine ‘Uit in de regio’ maken we verschillende andere printproducten. Zo is er onlangs een vernieuwde Fietskaart verschenen en ontwikkelen we binnenkort per regio een scheurplattegrond en streekfietsroutekaart. 

Voor jou als ondernemer zijn er verschillende mogelijkheden om aan te haken bij deze producten. 

Winkelwagen
Scroll naar boven