Search
Close this search box.
Informatie voorziening

Wie, wat, waar?

In de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal willen we de inwoners en gasten zo goed mogelijk voorzien van toeristische informatie. Dit doen we o.a. met behulp van TOP’s, infoposten en sinds 2023 ook met servicepunten. Op deze pagina leggen we de mogelijkheden en onderlinge verschillen uit.

TOP's, toeristische informatieposten en servicepunten

TOP's

Een TOP is een startpunt waar je de auto kunt parkeren om vanuit daar te wandelen, fietsen of varen. Elke TOP beschikt over een informatiepaneel met daarop een kaart van de omgeving en de bewegwijzerde routes die vanaf dat punt te volgen zijn.  Alle TOP’s zijn goed te bereiken per auto en bieden voldoende parkeergelegenheid. Een groot aantal TOP’s is gelegen bij een horecagelegenheid en een gedeelte daarvan beschikt over oplaadpunten voor elektrische fietsen. TOP’s zijn uitgerust met de bekende toeristische bewegwijzering naar de locatie toe. De locatie is herkenbaar door vermelding van het TOP beeldmerk.

Toeristische informatieposten

Op meer dan 30 locaties verspreid over het gebied zijn toeristische informatiepunten te vinden bij het toeristisch bedrijfsleven. Dit zijn hotspot locaties waar toeristen maar ook inwoners veel komen voor een tussenstop of de start van een route. Er is informatie te vinden zonder dat de toerist naar informatie moet zoeken.

Elke ondernemer kan een verzoek doen om officiëel informatiepunt te worden van de regiopromotie.

 

 

Servicepunten

Vanaf het voorjaar van 2023 is het ook mogelijk om een servicepunt in te richten bij jouw locatie. 

In tegenstelling tot TOP’s en infoposten is jouw servicepunt niet bewegwijzerd, maar door middel van sticker op je deur of raam wordt duidelijk kenbaar gemaakt dat er toeristische informatie verkrijgbaar is.

 

 

 

Criteria TOP's, infoposten en servicepunten

Wellicht is het voor jou nog niet duidelijk wat de verschillen zijn tussen de verschillende mogelijkheden. Waar moet een TOP, infopost of servicepunt aan voldoen? En welke faciliteiten vind je er? We hebben het overzichtelijk weergegeven in een schema. Download hem via onderstaande button of bekijk hem hiernaast!

Aanmelden als TOP of Toeristische informatiepost

Heb je interesse om aan te sluiten als TOP of Toeristische informatiepost? Laat het ons weten via het aanmeldformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Display voor informatiemateriaal

Presenteer je toeristisch informatiemateriaal met behulp van de eikenhouten displays. Er zijn twee verschillende modellen, een wand en vloermodel. Beide modellen zijn gemaakt van kwalitatief eikenhout en voorzien van verstelbare houders maken het vloer en wandmodel.

Geïnteresseerd in een van deze modellen? Beide zijn verkrijgbaar via de webshop.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven