Search
Close this search box.

Hoe heeft toeristisch Nederland in 2016 gepresteerd?

In de eerste twee weken van januari staan de jaarcijfers van de toeristische sector centraal. Traditioneel is NBTC NIPO Research het eerst met de vakantiecijfers van 2016. En die vielen voor Nederland niet tegen. Ook het inkomend toerisme mocht weer mooie groeicijfers presenteren.

Vakanties van Nederlanders

Na enkele jaren van krimp is het aantal vakanties van Nederlanders in 2016 weer gegroeid. De groei zat vooral in de binnenlandse vakanties (+3%), het aantal buitenlandse vakanties liep na een kleine groei in 2015 vorig jaar terug (-1%). Mede op basis van grootschalig onderzoek naar de vakantie-intentie van Nederlanders verwacht NBTC-NIPO Research voor 2017 een verdere groei van het aantal vakanties.

Inkomend toerisme
Voor het inkomend toerisme schijnt de zon al jaren, al viel in 2016 de groei wat terug. In 2016 bezochten 15,7 miljoen internationale verblijfsbezoekers ons land. Dat is een stijging van 5% procent vergeleken met 2015. De bijna zestien miljoen buitenlandse bezoekers verbleven ruim 39 miljoen nachten in Nederland (+6%). Voor 2017 verwacht NBTC een bezoekersstijging van zo’n drie procent.

Op de website van NRIT vind je meer informatie over beide onderzoeken: Vakanties van Nederlanders en Inkomend toerisme.

Bron: NRIT.nl 19-01-2017

 

Winkelwagen
Scroll naar boven