Search
Close this search box.
BETUWE GRAND CRU

Ambachtelijke kwaliteit en persoonlijke aandacht

De aanleiding

De Betuwe is rijk aan prachtige locaties en sterke kwaliteitsstreekproducten waarop veel meer nadruk gelegd moet worden bij het op de kaart zetten van de regio. De streekproducten kenmerken zich door de eerlijke en de ambachtelijke manier waarop ze worden gemaakt. De Betuwse wijnen zijn daar een goed voorbeeld van. De Betuwse wijnen behoren zelfs tot de beste wijnen van de lage landen!

Betuwe Grand Cru

In de Bourgogne is de hoogste classificatie grand cru. Een term die wereldwijd wordt gebruik voor de classificaties van de beste wijnen. 

Door de Betuwe te laden onder het kwaliteitsmerk ‘Betuwe Grand Cru’ positioneren we de Betuwe als streek met kwaliteitsproducten, kwaliteitswijnen en kwaliteitsbedrijven van grote klasse.

 

De Betuwe is echter niet alleen een vruchtbare grond voor heerlijke wijnen, maar juist ook voor andere producten en thema’s. 

Floor Peters van het Fruitpark Hotel en Spa **** : ‘Met de Betuwe Grand Cru laten we zien welke producten we hebben en versterken we samen de Betuwe’. 

Speerpunt Betuwe Grand Cru en de onderlinge samenwerkingen

Door meer onderlinge verbondenheid rondom het Betuwse streekproduct te creëren kunnen we de Betuwe als kwaliteitsstreek thematisch onder de aandacht van de toerist brengen. Dit kan tevens de internationale bezoeker inspireren tot een bezoek aan de Betuwe.

Welke bedrijven behoren tot de Betuwe Grand Cru?

Denk hierbij aan de unieke bedrijven in de sector recreatie en horeca die zich onderscheiden door hun ambachtelijke kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Ben jij ‘Betuwe Grand Cru’?

Kwaliteitsmerk Betuwe Grand Cru

Grand cru is een in de wijnbouw gebruikte term die letterlijk ‘grote oogst’ betekent. De term ‘groot’ slaat daarbij op de kwaliteit. De term is in de Franse wetgeving vastgelegd en dan ook wettelijk beschermd. In de Bourgogne is de hoogste classificatie grand cru. Een term die wereldwijd wordt gebruik voor de classificaties van de beste wijnen. Door de Betuwe te laden onder het kwaliteitsmerk ‘Betuwe Grand Cru’ positioneren we de Betuwe als streek met kwaliteitsproducten, kwaliteitswijnen en kwaliteitsbedrijven van grote klasse.

Heb je behoefte aan meer informatie door middel van persoonlijk contact?

Investeren loont

Door je aan te sluiten bij het label ‘Betuwe Grand Cru’ mag je exclusief het label uitdragen én participeer je in een gezamenlijke campagne waarbij je profiteert van promotiemateriaal, inspiratiebezoeken en meer.

Onder het label ‘Betuwe Grand Cru’ wordt jouw investering in de samenwerking minstens verdubbeld. Daarmee kunnen we gezamenlijk het Betuwse kwaliteitsstreekproduct beter positioneren. De minimale investering van €500,- per jaar (minimaal 3 jaar) is nodig om het project succesvol te laten verlopen.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij Betuwe Grand Cru? 

Impressie productontwikkeling

Een greep uit onze deelnemende partners

‘t VEERHUIS OPHEUSDEN

Op de zuidelijke oever van de Neder-Rijn vinden we het Heusdense veerhuis, gebouwd tussen 1776 en 1809. Veerhuizen vervullen van oudsher een dubbele functie: als woonhuis van de veerwachter en om vermoeide reizigers te voorzien van kost en onderdak.

FRUITPARK HOTEL EN SPA

In april 2019 opende het moderne plattelandshotel Fruitpark Hotel & spa 4 sterren superieur.
 Hier kun je een overnachting boeken midden tussen de fruitbomen. Alle kamers zijn luxe ingericht en gasten mogen gebruiken maken van de welness faciliteiten.

WIJNGAARD DE KRUITHOF

Wijngaard De Kruithof is een lieflijke wijngaard in het Gelderse Ophemert gelegen op het grondgebied van de Heerlijckheid Ophemert op luttele afstand van het kasteel. De wijngaard is ruim een halve hectare groot en is aangeplant in mei 2012. Er wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven