Search
Close this search box.
Merken

Betuwe Grand Cru

Dé wijnregio van de Lage Landen

Wat veel consumenten heeft verbaasd is door onze regio op een andere wijze te leren kennen… als wijnregio. Via de campagne Betuwe Grand Cru trekken we veel nieuwe bezoekers aan en verleiden we met ons aanbod aan restaurants, B&B, streekwinkels en natuurlijk de wijngaarden.

Betuwe Grand Cru

Goede wijn behoeft geen krans. Maar kent u het verhaal van Betuwe Grand Cru? Dat wordt in kapitalen geschreven. Logisch. Want dit is dé wijnregio van de Lage Landen. Prijzenswaardig. Exclusief. En perfect. Tot in de allerkleinste details…

 

De Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal zijn rijk aan sterke kwaliteitsstreekproducten waarop veel meer nadruk gelegd moet worden bij het op de kaart zetten van de regio.
De streekproducten kenmerken zich door de eerlijke en de ambachtelijke manier waarop ze worden gemaakt. De Betuwse wijnen daar een goed  voorbeeld van. De Betuwse wijnen behoren zelfs tot de best wijnen van de lage landen!
De Betuwe is echter niet alleen een vruchtbare  grond voor heerlijke wijnen. Ook voor  andere producten en thema’s – vaak, maar  niet uitsluitend gerelateerd aan fruit (wijn) – liggen er in Rivierenland kansen die we  niet onbenut moeten laten. Denk hierbij  aan de unieke bedrijven in de sector recreatie  en horeca die zich onderscheiden  door hun ambachtelijke kwaliteit en persoonlijke  aandacht. Door meer onderlinge verbondenheid rondom het Betuwse streekproduct te creëren kunnen we de Betuwe als kwaliteitsstreek thematisch onder de aandacht van de toerist brengen. Dit kan tevens de internationale bezoeker inspireren tot een bezoek aan de Betuwe.
Met Betuwe Grand Cru wordt er een nieuw concept toegevoegd om de Betuwe gezamenlijk te laden. De beoogde doelgroep heeft in hoge mate interesse in ambachtelijke kwaliteit, culinaire belevingen, pure en eerlijk producten en onderscheiden aanbod. Goede kwaliteit en persoonlijke aandacht staat voorop.

Kwaliteitsmerk Betuwe Grand Cru

Grand cru is een in de wijnbouw gebruikte term die letterlijk ‘grote oogst’ betekent. De term ‘groot’ slaat daarbij op de kwaliteit. De term is in de Franse wetgeving vastgelegd en dan ook wettelijk beschermd. In de Bourgogne is de hoogste classificatie grand cru. Een term die wereldwijd wordt gebruik voor de classificaties van de beste wijnen. Door de Betuwe te laden onder het kwaliteitsmerk ‘Betuwe Grand Cru’ positioneren we de Betuwe als streek met kwaliteitsproducten, kwaliteitswijnen en kwaliteitsbedrijven van grote klasse.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij Betuwe Grand Cru? Of wil je meer informatie?

What's in it for me?

Winkelwagen
Scroll naar boven