Search
Close this search box.
Regiopromotie

Bloesem en Fruitalert

In 2019 lanceerde Bureau Toerisme al de bloesemalert, voor (potentiële) bezoekers die op de hoogte gehouden willen worden van de actuele stand van de bloesem. En met succes, in korte tijd schreven ruim 5.000 consumenten zich in voor de gratis service. 

In 2020 is er een Bloesemalert-app ontwikkeld. Een gratis app boordevol informatie. Van leuke tips en weetjes rondom bloesem en fruit, tot routes, locaties en evenementen. Maar het belangrijkste onderdeel van de app: actuele informatie over de stand van de bloesem. Want welke bloesem bloeit er? En hoe ziet de verschillende bloesem eruit? Je vindt het allemaal in de app!

De app werd in 2020 al snel ruim 11.000 keer gedownload. Het succes van de Bloesemalert zette voort: in 2021 is de app door maar liefst bijna 25.000 liefhebbers van de bloesem gedownload. Ook in 2022 was de app weer enorm populair, met meer dan 15.000 downloads. 

57.800 downloads

GRATIS DOWNLOAD

Bloesemtoolkit voor ondernemers

2020: Reclamemasten langs A15 en A2

In 2020 is er geadverteerd op de analoge reclamemast langs de A15 ter hoogte van Tiel (rijrichting Gorinchem) en op de digitale reclamemast langs de A50 Arnhem Heteren (rijrichting Nijmegen).

Video

Item Omroep Gelderland

Omroep Gelderland besteedde aandacht aan de Bloesemalert-app. In het item wordt informatie gegeven over de app, maar ook over hoe Bureau Toerisme omgaat met bloesemtoerisme ten tijde van het Coronavirus.

Video

De eerste bloesemplakkers zijn gespot

In het kader van promotie met een knipoog is een video ontwikkeld waarin de suggestie wordt gewekt dat de bloesem aan de bomen opgehangen wordt. Deze video is beschikbaar is verschillende varianten en ingezet voor nationale en internationale (social) media
Winkelwagen
Scroll naar boven