Search
Close this search box.
Panda's Ouwehands Dierenpark panda

Komst Chinese Panda’s Ouwehands Dierenpark biedt kansen voor ondernemers Rivierenland

Op 12 april komen twee Chinese panda’s definitief naar Ouwehands Dierenpark. De dierentuin aan de grens van Rivierenland is hiermee slechts 1 van de 17 locaties wereldwijd waar deze bedreigde diersoort bewonderd kan worden. Wat is de impact van de komst van de panda’s Ouwehands Dierenpark op het toerisme?

Impact panda’s Ouwehands Dierenpark

Wanneer men kijkt naar de impact die de komst van Chinese Panda’s bij andere dierentuinen was, dan zijn de cijfers imponerend. De komst van twee reuzenpanda’s naar Edingburgh, Schotland, zorgde voor een toename van 40% aan bezoekers en waarschijnlijk zo’n 2,7 miljard meer bestedingen in Schotland en dan met name in de hoofdstad. Ook in Zooparc Beauval (Frankrijk) zorgde de komst van de twee nieuwe inwoners voor een stijging van het bezoek van maar liefst 50% in het eerste jaar en het bezoekersaantal neemt nog steeds toe. Deze toename in winst zorgde ook weer voor meer investeringen, waaronder de bouw van een hotel.

Of dergelijke resultaten ook in Nederland behaald worden, is nu de vraag. De komst van de panda’s heeft een behoorlijke investering van Ouwehands Dierenpark gevraagd, maar moet – kijkend naar voorgangers – ook commercieel succes opleveren. Niet alleen voor de dierentuin zelf, maar ook voor ondernemers die in de omgeving van de dierentuin gevestigd zijn. De verwachting is dat het bezoekersaantal met zo’n 300.000 – 400.000 man zal stijgen tot 1,4 miljoen bezoekers, waardoor de uitgaven van deze toeristen in de directe omgeving (denk aan overnachtingen, diners en meer) van de dierentuin ook zullen stijgen. Dergelijke cijfers bieden de kansen voor toeristisch ondernemers in Rivierenland, indien zij op tijd inspringen op de komst van deze bezoekersmagneten.

Lees het volledige verhaal op Pretwerk.nl: Panda Economie; effect op Ouwehands Dierenpark en de Nederlandse dierentuinen.

Winkelwagen
Scroll naar boven