Search
Close this search box.

Duitse toeristen besteden recordbedrag in Nederland

Duitse toeristen hebben nog nooit zoveel geld uitgegeven in Nederland als het afgelopen kwartaal. Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van internationale cijfers bedroegen de totale bestedingen maar liefst 2,9 miljard euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze indrukwekkende toename is voornamelijk toe te schrijven aan hogere prijzen en de aantrekkingskracht van Nederland als toeristische bestemming.

Duitsers blijven de koplopers als het gaat om buitenlandse reizigers die Nederland bezoeken, gevolgd door Belgen en Britten. Het derde kwartaal van dit jaar zag buitenlandse bezoekers in totaal meer dan 6 miljard euro uitgeven in Nederland, waardoor de bestedingen de daling tijdens de coronajaren ruimschoots hebben gecompenseerd. De bestedingen liggen zelfs 25 procent hoger dan in 2019, het laatste jaar zonder verregaande reisbeperkingen.

Nederlandse vakantiegangers hebben ook hun deel bijgedragen aan de internationale reisbestedingen. Duitsland bleek het populairste buitenlandse reisdoel te zijn voor Nederlanders, waarbij ze maar liefst 1,2 miljard euro uitgaven tijdens de zomermaanden. Frankrijk en Spanje volgden met respectievelijk 13 en 10 procent van de totale 7,6 miljard euro die Nederlanders in het buitenland uitgaven.

Hoewel de uitgaande reisactiviteit van Nederlanders nog niet het niveau van vóór de coronapandemie heeft bereikt, wijzen deze cijfers op een veelbelovend herstel van de toeristische sector.

Het CBS blijft de ontwikkelingen in de toeristische sector nauwlettend volgen en verwacht dat Nederland als aantrekkelijke bestemming voor zowel binnenlandse als buitenlandse reizigers blijft groeien.

Winkelwagen
Scroll naar boven