Search
Close this search box.
Kamperen meivakantie

Frisse meivakantie is geen ramp voor campingeigenaren

De regio wacht een koude, natte eerste vakantieweek. Jammer, zeggen campinghouders in de regio, maar echt belangrijk is een meivakantie niet voor ze.

,,Mooi weer in deze vakantie betekent hooguit een klein plusje voor ons”, zegt Adri van Ooijen, de grootste campinghouder in de regio. ,,Mensen zijn niet zo op deze vakantie gefocust. In het voorjaar moet je het van Hemelvaart en Pinksteren hebben.”

Van Ooijen is eigenaar van De Groene Heuvels tussen Appeltern en Maasbommel. Die camping is voor de boekingen maar beperkt afhankelijk van het weer. De helft van de 650 plaatsen zijn vaste staanplekken. Een groot deel van de toeristische plaatsen wordt ook al ver vooruit geboekt, aldus Van Ooijen: ,,Dat zijn ook veel Duitsers, en die komen hoe dan ook. Misschien 15 procent van de plekken is voor trekkers, die kort van tevoren boeken.”

Kleinere campings trekken zich zelfs nog minder van de koude meivakantie aan. Kampeerveldjes als De Muk in Winssen en De 3 Linden in Ewijk zijn niet in trek bij mensen met schoolgaande kinderen. ,,We krijgen vooral oudere mensen, of mensen met heel jonge kinderen”, zegt Riny Arts van De 3 Linden.

Directeur Richard de Bruin van toerismebureau RBT Rivierenland denkt dat het koude weer vooral dagjesmensen en bezoekers van evenementen afschrikt. Fietsers en wandelaars blijven weg en attracties als de Tuinen van Appeltern merken mogelijk dat het stiller is. ,,De regio mist voldoende overdekte dagrecreatie.”

Ben van Ooijen van’De Tuinen bevestigt dat bezoekersaantallen voor een groot deel weersafhankelijk zijn: ,,Is het een hele week slecht, dan heb je zo 40 procent minder mensen. Die komen dan een andere keer. Lastiger is het dat de planten lijden onder vorst en droogte.”

De overdekte attracties die er wél zijn, wrijven zich in de handen. In Wijchen verwachten zwembad De Meerval en binnenspeeltuin Monkey Town volgende week extra bezoekers. De Meerval heeft twee weken lang extra speelactiviteiten, omdat het bad 25 jaar bestaat.

Dit artikel is afkomstig uit de Gelderlander van 22 april 2017 en is geschreven door Leo Klaassen. 

Winkelwagen
Scroll naar boven