Search
Close this search box.

Kersenparty nieuwe troef FruitDelta

FruitDelta Rivierenland moet het hele jaar fruit als troefkaart uitspelen om toeristen te trekken en Rivierenland te promoten. De Kersenparty moet de nieuwe loot aan de stam worden.

De tien gemeenten die de FruitDelta Rivierenland vormen hebben toerisme en recreatie als een speerpunt aangeduid. Dat is ook de reden waarom FruitDelta Rivierenland meer wil gaan doen met het Fruitcorso in Tiel. Om dit toeristische boegbeeld van de regio te ondersteunen en er meer profijt van te trekken wil FruitDelta tijdens het corso meer gasten ontvangen. Regiovoorzitter Hans Beenakker, tevens burgemeester van Tiel, kreeg daarvoor de steun van het algemeen bestuur van FruitDelta.

Ook het idee van een jaarlijkse Kersenparty, rond de pluk van de eerste kersen, spreekt tot de verbeelding. Vorig jaar was er een bescheiden start met een kersenfeest in Wadenoijen, waar Frans Duijts de eerste kersen in ontvangst nam. Beenakker: ,,We kregen het idee voor een echte Kersenparty toen we het succes van de jaarlijkse Haringparty zagen. Je koppelt de verkoop van het eerste kistje kersen aan een goed doel, het Rode Kruis is al geïnteresseerd, en je nodigt BN’ers, Flipje maar ook andere mensen uit om een en ander publicitair te ondersteunen.”

Bron: Gelderlander (editie Rivierenland) – 10 maart 2017

Winkelwagen
Scroll naar boven