Search
Close this search box.
kampeertaks

Ondernemers vragen uitstel voor schrappen parkeren op Waalkade

De ondernemers van de Tielse binnenstad, verenigd in Hart van Tiel, hebben dinsdagavond aan het gemeentebestuur een jaar uitstel gevraagd voor het schrappen van de parkeerplaatsen op de Waalkade. De politiek twijfelt.

Op die manier zouden zij en de bezoekers van de binnenstad zich beter kunnen voorbereiden op de nieuwe situatie met de nieuwe parkeergarage van de Westluidense Poort. De 500 parkeerplaatsen zouden dan vanaf 1 juli 2018 geschrapt worden.

De politiek die bijeenkwam in de commissie Ruimte twijfelt of dit kan en wenselijk is. De parkeergarage gaat deze maand open en moet de functie van de Waalkade overnemen. Volgens de wethouder is het voor de exploitatie van de garage nodig dat mensen niet elders parkeren, maar juist daar. Hart van Tiel stelt dat het vooral een boekhoudkundig probleem is: omdat de betaalde parkeerplaatsen overal in Tiel even duur zijn, komt er evenveel geld binnen, ongeacht waar mensen parkeren. Melissen erkent dat dat wat de opbrengst betreft klopt, maar er zijn ook nog de exploitatielasten (bedrijfsvoering en onderhoud) die betaald moeten worden. Als de Waalkade open blijft moeten die zowel van de parkeergarage als daar betaald worden. Dit heeft een negatief effect op de exploitatie van het betaald parkeren in Tiel. Hoeveel dat is, kan de wethouder zo niet zeggen. De details van de exploitatie van de parkeergarage zijn ook geheim, wat een openbare discussie hierover lastig maakt.

Lees het volledige artikel op Gelderlander.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven