Search
Close this search box.

Plan voor hotel op Mariënwaerdt in Beesd vordert gestaag

Een hotel op Mariënwaerdt is het verbindende puzzelstukje tussen de activiteiten die er de laatste jaren worden ontplooid. De opening is voorzien voor het voorjaar van 2019.

Net als bij restaurant De Stapelbakker vormt één van de elf hoeves op het landgoed het uitgangspunt. In dit geval is dat boerderij Gansheuvel, gelegen ten noorden van de spoorlijn. “Gansheuvel bestaat uit een T-boerderij, een vloedschuur en een karnhuis. In die oude gebouwen komen de centrale voorzieningen: de receptie, het restaurant en het wellnessgedeelte”, vertelt Nathalie van Verschuer aan de hand van een plattegrond. “De moderne ligboxenstal die later is gebouwd, wordt gesloopt. Daar komen de tachtig kamers van het hotel”, gaat ze verder.

Toerisme en zakenmarkt
Waar haar man Frans zich bezighoudt met de omvangrijke administratieve voorbereidingen – bodemonderzoek, overleg met de welstandscommissie – denkt Nathalie na over de inrichting en de uitstraling van het hotel. “We denken in twee richtingen: de gasten die komen voor leisure en die we hier heerlijk in de watten gaan leggen, en de zakenmensen die hier komen voor vergaderingen. Nu verwijzen we zakelijke gasten met name door naar Van der Valk. Daar is de kwaliteit ook prima, maar je mist er de beleving die wij hier kunnen bieden. We hebben navraag gedaan bij grote bedrijven in de buurt en die hebben zeker belangstelling om hun buitenlandse gasten bij ons onder te brengen.”

Lees het volledige artikel over het hotel Mariënwaerdt op Hetkontakt.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven