Search
Close this search box.

Tiel Maritiem vermaakt jong en oud met Pinksteren

Afgelopen Pinksterweekend vond in de Tielse haven de vierde editie van Tiel Maritiem plaats. Tiel Maritiem is een nautisch evenement dat ieder jaar tijdens Eerste en Tweede Pinksterdag in en rond de Tielse haven wordt georganiseerd. Onder het motto ‘bootjes kijken, bootjes varen, bootjes kopen’ waren diverse pontons in de haven waren geplaatst.

Koninklijk varen
Met dit jaar als thema ‘Koninklijk varen’ begon het evenement op zaterdag met een opening door ‘Prins Bernhard’ die het speciaal voor Tiel Maritiem ontwikkelde Waalbittertje in ontvangst nam. Na het hijsen van de vlag konden de genodigden genieten van het Captain’s Diner en een feestavond op de ‘Love Boat’. Hiervoor was het partyschip de Columbus uit Kerkdriel in Tiel aangemeerd om de bezoekers het gehele weekend gastvrij te bedienen.

Eerste en Tweede Pinksterdag konden bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur gratis rondstruinen op de nautische markt op de kade en op de diverse pontons die voor het evenement in de haven waren gelegd. Aan de pontons lagen diverse werkschepen, zoals van Rijkswaterstaat en de brandweer, waar mensen ook binnen konden kijken.

Maar ook kon er gevaren worden tijdens Tiel Maritiem. De jeugd kon onder begeleiding zeilen en suppen in de haven. Tevens lagen de Neeltje Jantje, een authentieke Waalschokker, en de Piet Hein, het voormalig jacht van Prinses Juliana en Prins Bernhard, klaar om passagiers mee te nemen de Waal op.  Voor de liefhebbers van wat meer snelheid was het mogelijk om mee te gaan met de supersnelle RIB-vaarten.
Voor de liefhebbers die niet genoeg kunnen krijgen van het water en op zoek zijn naar een eigen boot was het mogelijk enkele boten te bekijken die in de etalage staan. En natuurlijk kon op de nautische markt bij meer dan 40 kramen gewinkeld worden voor attributen voor in en rondom de boot.

Met twee zonnige dagen en twee bruisende feestavonden heeft Tiel Maritiem dit jaar weer duizenden bezoekers getrokken. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, waarbij tientallen vrijwilligers druk in de weer zijn geweest om het weekend tot een succes te maken.

Winkelwagen
Scroll naar boven