Search
Close this search box.

Vanaf 29 juli met de veerpont van Zaltbommel naar Loevestein

De gemeente Zaltbommel zet van 29 juli tot in september 2017 een speciaal snel veer in voor fietsers en voetgangers tussen Zaltbommel en Loevestein via Brakel. Dat heeft de gemeenteraad op 6 juli besloten bij de behandeling van de voorjaarsnota.

Veerdienst Riveer vaart vanaf 29 juli vier á vijf keer per dag van Zaltbommel naar Loevestein. Onderweg stoppen ze in Brakel om daar passagiers op te pikken. De vaartocht van Zaltbommel naar Loevestein duurt ongeveer 45 minuten. Vaartijden, opstapplaatsen en kosten worden binnenkort bekend gemaakt.

Eerste jaar is een pilot

De snelle veerverbinding tussen Zaltbommel en Loevestein is een pilot. Deze proef stelt de gemeente in de gelegenheid om ervaring op te doen met aantallen passagiers, kosten en uitvoering. Slaagt deze proef, dan bekijkt de gemeente Zaltbommel of ze deze zomerverbinding jaarlijks kan laten uitvoeren.

Veer Zaltbommel-Slot Loevestein maakt cultureel erfgoed bereikbaar

Wethouder Han Looijen: “Deze verbinding maakt ons cultureel erfgoed op een aantrekkelijke wijze bereikbaar. We haken daarmee aan bij het route gebonden toerisme. En we stimuleren het gebruik van de fiets als toeristische vervoermiddel.“

Middelen en geschikte boot

De zomerveerdienst van Zaltbommel naar Loevestein is een aanvulling op het bestaande aanbod. In de gemeente Zaltbommel zijn al diverse veren waar veel gebruik van wordt gemaakt, zoals de veren tussen Brakel en Herwijnen, Aalst en Veen, Nederhemert, Loevestein en Woudrichem en Loevestein Gorinchem. De gemeente Zaltbommel was al ruime tijd van plan een aanvullende verbinding over water te leggen tussen de vesting Zaltbommel en Slot Loevestein. Nu de gemeenteraad de middelen beschikbaar heeft gesteld en er een geschikte boot voor beschikbaar is (ivm stroming van de waal), kan de zomerverbinding starten.

Samen met bedrijfsleven initiatieven ontplooien voor goed verblijfsklimaat

Wethouder Looijen: “Vrijetijdseconomie wordt steeds belangrijker en komt ten goede aan onze inwoners, ondernemers en bezoekers. Een goed verblijfsklimaat waarbinnen ons het dagelijkse leven zich afspeelt is niet vanzelfsprekend. Dat vraagt dus enerzijds aandacht terwijl dit anderzijds toch min of meer gezien wordt als vanzelfsprekend. Het is dus van belang dat wij met het bedrijfsleven initiatieven ontplooien en zo extra bestedingen genereren, en dat liefst op een innovatieve en milieuvriendelijke manier.”

Foto: Marcel Köppen

Winkelwagen
Scroll naar boven