Search
Close this search box.
Gouden Gelderse Roos Moas en Woals Fruitbuukske

Nomineer voor 18 augustus Gelders erfgoed voor de Gouden Gelderse Roos

Ken je een Gelders erfgoedproject dat € 1000 verdient? Een project dat innovatief, creatief, inspirerend of dat alles bij elkaar is? Een mooie tentoonstelling, een educatief project, een prachtig evenement of een erfgoedproject met maatschappelijk effect: het kan van alles zijn. Nomineer het dan nú voor de Gouden Gelderse Roos. De inzendtermijn sluit op 18 augustus, dus vul nog snel voor de vakantie het nominatieformulier in!

Gouden Gelderse Roos

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerkingsprojecten en creativiteit stimuleren. De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele erfgoedvrijwilligers in het zonnetje.

In aanmerking voor nominatie komen projecten en activiteiten met een innovatief karakter. De projecten hebben betrekking op het Gelderse erfgoed en verhaal en worden door een aan Gelderland gerelateerde partij gerealiseerd. Verder zijn samenwerking en realisatie door vrijwilligers belangrijke criteria.

Publieks- en juryprijs

Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs. Iedereen mag projecten en activiteiten indienen. Na de nominatietermijn bepaalt het publiek met stemmen de winnaar van de publieksprijs. De Gouden Gelderse Roos Juryprijs is voorbehouden aan de leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland. De vakjury, waaronder gedeputeerde Josan Meijers, beoordeelt de inzendingen, stelt een shortlist samen en bepaalt de winnaar. De genomineerden voor de juryprijs dingen tevens mee naar de publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van € 1000 en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen.

Nomineren

Winkelwagen
Scroll naar boven