Search
Close this search box.
Nationale Kersenparty

1e Nationale Kersenparty groot succes 

Op 23 juni vond in de St. Maartenskerk in Tiel de eerste Nationale Kersenparty plaats. Een exclusief, zakelijk netwerkevenement zonder winstoogmerk. Tijdens deze zomeravond werden gasten voorzien van een inspirerend programma, omlijst met een preuvenement van smaakvolle streekproducten. Er waren meer dan 250 gasten.

De Nationale Kersenparty is een jaarlijks terugkerend evenement en biedt een platform om de verbinding op te zoeken met het regionale, provinciale en nationale netwerk, waarmee de regionale ambities, ontwikkelingen en innovaties van Fruitdelta Rivierenland gedeeld worden. Onder de aanwezigen waren naast bestuurders uit eigen regio ook Europarlementariër Esther de Lange en Tweede Kamerlid van de VVD Remco Dijkstra aanwezig.

Sfeervol en smaakvol 
Het preuvenement tijdens deze exclusieve zomeravond werd aangeboden door regionale restaurants en streekproducenten. Ook landwinkels presenteerden hun producten in een eigen ‘straat’ op het evenement. Zo werd er genoten van smaakvolle producten van o.a.: Gasterij Os en Paard, Restaurant PrinsHeerlijk, Fruitpartners Blom, De Betuwse Krenkelaar, Natuurlijk Gruun, De Oosterling, Betuws Wijndomein, Restaurant Bij Casper, World of Chocolate, Catering Huibers, de Betuwse Fruitshop, Slot Loevestein, Het Korenbeursplein, Restaurant Old Skool en Bakkerij van Ooijen.

Nederlandse Rode Kruis 
Het Nederlandse Rode Kruis en het werk dat zij doen, speelden een belangrijke rol tijdens de Nationale Kersenparty 2017 en was het begunstigde goede doel van de avond. Jochem van Gelder veilde de kersensculptuur ‘Sweet Heart’ van kunstenaar Lothar Vigelandzoon. Het werk van deze kunstenaar is wereldwijd gewild en is onder meer verscheept naar kopers in Parijs, Singapore en New York. Omdat Lothar het Rode Kruis een warm hart toedraagt, wordt de opbrengst van deze kers geschonken aan dit goede doel. De sculptuur is geveild voor het prachtige bedrag van €5.400,00.

Over de Nationale Kersenparty 
Het evenement zal jaarlijks plaatsvinden op de laatste vrijdag van juni in een van de Rivierenlandse gemeenten. De organisatie en coördinatie van de Nationale Kersenparty wordt verzorgd door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Regio Rivierenland, Gemeente Tiel, AVRI, Rabobank en ondernemersverenigingen OMW, BIZ en OCT ondersteunen het evenement.

Meer informatie en foto’s: Nationale Kersenparty

Winkelwagen
Scroll naar boven