Search
Close this search box.
tweede ronde RIF

Overweldigende animo voor Regionaal Investeringsfonds

Het Regionaal Investeringsfonds Rivierenland (RIF) van FruitDelta Rivierenland is er speciaal voor ondernemers en ondernemende inwoners met goede projectplannen en eigen kapitaal. Het geeft ze een steun in de rug voor het realiseren van hun plannen die passen bij onze regionale ambities. Tweemaal per jaar kan er bij het loket van het RIF worden aangeklopt voor een bijdrage. De eerste ronde eindigde eind mei. Hoe nieuw het fonds ook is, de animo is nu al overweldigend: er zijn meer aanvragen binnengekomen dan gehonoreerd kunnen worden door het beschikbare budget voor de eerste ronde.

Investeren in regionale projecten

FruitDelta Rivierenland wil initiatieven uit de markt en netwerken in de samenleving aanjagen en cofinancieren. Daarom investeren wij in projecten van ondernemers en ondernemende inwoners uit onze eigen regio, bij voorkeur het MKB. Deze projecten moeten direct bijdragen aan minimaal één van onze ambities. Dit heeft de grootste impact en past bij de structuur van ons gebied. De steun uit het RIF komt niet alleen in euro’s, maar ook in de vorm van kennis, ervaring en praktische hulp.

De Economic Board van het RIF

Het RIF wordt beheerd door de Economic Board (EB), dat geen winstoogmerk heeft en waarin stevig wordt samengewerkt tussen vertegenwoordigers van overheid, onderwijs, onderzoek, organisaties, ondernemers en ondernemende inwoners. De EB beoordeelt en honoreert de aanvragen die binnenkomen, maar deelt ook kennis en kunde en kan de aanvragers in contact brengen met partijen die zinvol kunnen zijn bij het realiseren van hun project.

Beoordeling eerste ronde

Op 15 juni beoordeelt de EB de aanvragen van de eerste ronde. Zoals gezegd, hebben de leden op deze datum ook echt iets te kiezen: er zijn in totaal 33 projecten ingediend. Deze zijn verdeeld over de drie economische speerpunten van FruitDelta Rivierenland/Regio Rivierenland: Economie & Logistiek, Agribusiness en Recreatie & Toerisme. De gevraagde bijdrage uit het RIF voor deze projecten is ruim tweemaal zoveel als het beschikbare RIF-budget voor de eerste ronde. De opgetelde begrotingen van de ingediende projecten bedragen bij elkaar ruim 6 miljoen euro.

Advies aan Dagelijks Bestuur Regio Rivierenland en uitslag

De EB zal het Dagelijks Bestuur van Regio Rivierenland adviseren over de te honoreren aanvragen. Dit advies zal tot stand komen zonder EB-lid Willemijn Simon van Leeuwen. Door haar drukke werkzaamheden op het Geofort heeft zij helaas moeten besluiten om terug te treden uit de EB. Haar plaats zal spoedig worden ingenomen door een nieuw lid. Wanneer het Dagelijks Bestuur akkoord gaat met het advies van het EB, ontvangen de initiatiefnemers bericht over de projecten die in aanmerking komen voor een regionale bijdrage. Het is de verwachting dat dit medio juli gaat gebeuren.

Ook een goed plan voor het RIF?

Het loket voor de tweede ronde van dit jaar opent op 19 september. Initiatiefnemers hebben dan tot eind oktober de tijd om een aanvraag in te dienen. Meer informatie over de mogelijkheden vind je bij FruitDelta Rivierenland.

Winkelwagen
Scroll naar boven