Search
Close this search box.
Aardbeiendag 2017

Aardbeiendag 2017 goed bezocht

Met een kleine 1.000 bezoekers is de Aardbeiendag 2017 een groot succes te noemen. Bezoekers konden de hele dag genieten van de lekkerste aardbeien uit de Bommelerwaard en er was vermaak voor jong en oud.

Kinderen konden zich laten schminken en zelf aardbeienstempels maken. Ook was er muziek de hele dag door en waren er diverse optredens. Baletschool Paulette Willemse pakte uit met onder andere danseresjes in zelfgemaakte aardbeienjurkjes die dansten met “living statues”.  Bezoekers konden prijzen winnen met het Rad van Fortuin die beschikbaar waren gesteld door de bij het Toeristisch Recreatief Informatie Platform (TRIP) Bommelerwaard aangesloten bedrijven en organisaties. Er heerste een gemoedelijke en gezellige sfeer op de markt.

Aardbeiendag 2017

Nadat de Aardbeienkoningin Maritte van Houten beschuit met aardbeien had uitgedeeld in de Wielewaal, kwam ze per koets naar de Markt waar ze de Aardbeiendag 2017 opende. De markt van Zaltbommel zong voor de 100-jarige Veiling Zaltbommel, die ook dit jaar de aardbeien beschikbaar heeft gesteld. Van die aardbeien is ook likorette (likeur met wat minder alcohol) gemaakt, speciaal voor Aardbeiendag 2017. De likorette is nu nog te koop bij het TRIP op de markt in Zaltbommel.

In de middag was er een enorme Toekan aanwezig, die om 16.00 uur het rad van Fortuin mocht bedienen en die een mevrouw gelukkig maakte met een overnachting in de Presidential Suite, de meest luxe kamer van het Van der Valk hotel Zaltbommel.

Aardbeienpop

De nieuwe opzet smaakt naar meer. TRIP wil in 2018 nog groter uitpakken. Want de aardbei is een prachtproduct om de streek te promoten. En ze zijn nog lekker ook. “Wat het programma voor 2018 wordt is nog ongewis, maar wel willen er nog een schepje bovenop doen”, aldus Peter-Jan van Steenbergen, voorzitter van TRIP Bommelerwaard. Of zoals een bezoeker aangaf: “Tiel heeft Appelpop, waarom geen aardbeienpop in Zaltbommel?”.

Winkelwagen
Scroll naar boven