Search
Close this search box.
hotel-bungalowconcept

Het hotel-bungalowconcept: nieuwe sectorstandaard?

Er is een voorzichtige verandering zichtbaar in bungalowland. Tussen diverse sectoren lijken de muren te vervagen, en dat is in de wereld van de verblijfsrecreatie niet anders. Volgens Merlijn Pietersma, adviseur bij ZKA, kan dat nog een stap verder gaan. “Ik zie namelijk een nieuwe familie- en groepsmarkt die ontzorgd wil worden. Deze groep kan bediend worden door een volledige mix van een hotel en een bungalowpark. Deze mix is nog nauwelijks te zien in de markt, terwijl dit bij uitstek een nieuwe product-marktcombinatie kan zijn waar nog geen concurrentie in is.

Heel praktisch kan het dan bijvoorbeeld gaan om gecombineerde services. Het standaard opmaken van bedden, een handdoekenpakket, het aanbieden van ontbijt in het huisje en dagelijkse wisselingen zijn daarvan duidelijke voorbeelden. “Bij vakantieparken waar deze services nu een optie zijn, zijn ze nog niet breed doorgevoerd”, signaleert Merlijn. “Dus blijven dat in praktijk hotelkamers op een bungalowpark.”

Een sneller paard
Een reden om geen nieuw hotel-bungalowconcept (of bungalow-hotelconcept) te ontwikkelen, is volgens Merlijn dat de markt hier niet expliciet om lijkt te vragen. “Je zou als ondernemer kunnen zeggen: waarom zou ik flink investeren in een verandering waar niet om wordt gevraagd vanuit de markt? Tegen deze ondernemers wil ik zeggen: overweeg het serieus! Toen Henry Ford destijds de productie van de T-Ford op een compleet nieuwe manier wilde vormgeven, was daar geen actieve markt die erom vroeg. Want als je aan het begin van de vorige eeuw aan de consument zou vragen wat men qua vervoer zou willen, zou er waarschijnlijk ‘snellere paarden’ worden geantwoord. Terwijl de onderliggende behoefte om sneller te reizen en grotere afstanden af te leggen er wel degelijk was. Als ondernemer moet je dus dieper graven naar deze ‘verstopte’ consumentenbehoeftes.”

Lees verder over het hotel-bungalowconcept op Pretwerk.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven