Search
Close this search box.
Zinder cultuurcentrum Tiel

Naam cultuurcentrum Westluidense Poort Tiel bekend

De naam van het nieuwe cultuurcentrum Tiel bij de Westluidense Poort is bekend: Zinder. Onder deze naam gaan de culturele organisaties die samen in het nieuwe gebouw komen, zich vanaf nu profileren en in de markt zetten. Dinsdag 18 april hebben wethouder Marcel Melissen en Ruud van Zuilen, directeur Agnietenhof en kwartiermaker van de nieuwe cultuurorganisatie, de naam bekend gemaakt tijdens het wekelijkse persgesprek.

Waarom Zinder?

Zinder cultuurcentrum TielZinder is een naam met een betekenis die past bij de uitstraling van het gebouw en die een associatie oproept met wat er gebeurt in het gebouw: het zindert, het bruist, het prikkelt, het maakt nieuwsgierig. Je krijgt er zin om mee te doen aan alle activiteiten die in het gebouw gaan plaatsvinden. Zinder is ook een naam die ‘lekker bekt’, kort en krachtig is en Nederlandstalig. Zinder is daarnaast ook geschikt om te gebruiken in combinatie met functies en activiteiten in het gebouw, bijvoorbeeld Poppodium Zinder, café Zinder en Zinder exposities. En de naam is ook heel geschikt als basis voor een beeldmerk, logo en huisstijl.

Niet over één nacht ijs

Zinder cultuurcentrum TielOnder begeleiding van een externe gespecialiseerde partij hebben vertegenwoordigers van De Plantage, Bibliotheek Rivierenland, Agnietenhof, ’t Klooster en de gemeente naamvoorstellen gedaan. De namen zijn zorgvuldig gewikt en gewogen. Bij de keuze van de naam is niet over één nacht ijs gegaan. Natuurlijk is de naam Zinder ook gecheckt op het merkenrecht. Daar zijn geen belemmeringen gevonden. De naam is vandaag officieel gedeponeerd, zoals dat in vaktermen heet. Vanaf nu kunnen we de naam gaan uitdragen. En de naam zal ook zeker zichtbaar worden op het gebouw.

Bron: Tiel.nl. Foto’s via gemeente Tiel.

Winkelwagen
Scroll naar boven