Search
Close this search box.

OPENING TOERISTISCH SEIZOEN 2023

24 maart - molen de zwaluw kesteren

Op 24 maart 2023 organiseerde Stichting Bureau Toerisme het jaarlijkse netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’. Het evenement waarbij wij onze relaties uitnodigen om het seizoen te starten. De Opening Toeristisch Seizoen 2023 vond plaats bij Molen de Zwaluw in Kesteren. Wij kijken terug op een succesvolle editie met bijna 200 aanwezigen.

Wie heb ik gesproken?

De Opening Toeristisch Seizoen 2023 is bezocht door ondernemers, bestuurders, politici en andere geïnteresseerden. De focus van het netwerkevenement lag op kiezen voor kennis met de onderwerpen retailment en branding en samenwerking.

Ben je benieuwd wie aanwezig waren? Bekijk de gastenlijst hier

Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9827 groot

Boekingsplatform van start

In het programma werd zoals gebruikelijk ook vooruit geblikt op de lopende projecten en ontwikkelingen in het gebied. Er was ruimte voor project- en productpresentaties en de organisatie zelf had een volledige pop-up informatiepost met het gehele assortiment aan materialen opgesteld. Het aangekondigde boekingsplatform werd dit jaar officieel gelanceerd en start met de eerste boekingen via Uitinderegio.nl.

Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9765 groot

Toerisme Award 2023

Tijdens het jaarlijks netwerkevenement Opening Toeristisch Seizoen, reikt organisator Stichting Bureau Toerisme de Toerisme Award uit. De prijs is een waardering voor ondernemerschap in de recreatieve sector van Rivierenland.

Ondernemers Els en Joris Timmerman mochten deze bijzondere waardering in ontvangst nemen uit handen van Vincent van Neerbos, voorzitter Speerpuntberaad recreatie en toerisme van Fruitdelta Rivierenland en Richard de Bruin, directeur van Bureau Toerisme. Dit voorjaar vieren zij hun 12,5 jarig jubileum en openen zij hun vernieuwde strandpaviljoen op Strand Maaslanden. Ondernemers als Els en Joris Timmerman voegen met al hun activiteiten en ondernemerschap waarde toe aan het recreatieve aanbod in de regio. Juist voor die waardering startte Bureau Toerisme jaren geleden met deze jaarlijkse Award. 

Deze ondernemers gingen de winnaar van de Toerisme Award Rivierenland 2023 voor:

  • Stephanie de Graaff – De Hofhouding & Vicini (2022)
  • Jos van Gruijthuijsen † – (2021)
  • Ben van Ooijen – De Tuinen van Appeltern (2020)
  • Floor Peters – Fruitpark Hotel (2019)
  • Edwin Cretier – De Gouden Molen (2018)
  • Lennard Kempers – Vakantiepark Eiland van Maurik (2017)
  • Patrick Jansen – Holland Evenementen Groep (2016)
Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-0018 groot
Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9659 groot

We zetten Gelderland samen op de kaart

Samen zetten we Gelderland op de kaart met al het moois dat deze provincie te bieden heeft. Deze video van Gelderse Streken geeft een prachtig beeld van wat we samen kunnen bereiken.

Retailment

Binnensteden zijn onderdeel van het totale recreatieve aanbod. Maar net als in de rest van het land, liggen er uitdagingen voor steden als Culemborg, Tiel en Zaltbommel. De steden zijn allemaal actief met plannen voor nu en de toekomst. Allerlei zaken komen hier samen; wonen, werken, recreëren. Tijdens de opening deelden (internationale) experts Margreet Papamichael en Bart Dohmen, hun kennis over het onderwerp retailment. Retailment is de combinatie van retail en entertainment, een marketingconcept met als doel een winkelgebied te transformeren naar een leisure omgeving.

 

Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9832-2 groot

Branding en samenwerking

Ellen van Gackel, Vision Director van BrandForceOne, vertelde over de kracht van de juiste merkidentiteit. Ook hier is eerst kennis nodig om de juiste keuzes in de positionering van een product door te voeren. Ellen deed haar verhaal aan de hand van de case Puur Exloo. Hiermee vertelde zij een inspirerend verhaal.

Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9944 groot

Factsheets

Dit jaar waren er diverse factsheets verspreid over de zaal te vinden. Deze zijn samengesteld om goed in beeld te brengen wat wij als Stichting Bureau Toerisme doen en wat de resultaten hiervan zijn. 

De factsheets zijn nu ook online terug te vinden zodat je deze nog eens rustig kunt bekijken.

Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9679 groot

Pop-up informatiepost

Zelf stonden wij met een pop-up informatiepost bij het netwerkevenement. Een groot deel van onze materialen lagen hier uitgestald om zo een goed beeld te geven van ons aanbod. De aanwezigen hebben deze materialen meegenomen. 

Benieuwd welke materialen wij aanbieden? Als partner kun je deze vrijblijvend bestellen in onze webshop.

Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9781 groot

Betuws Best inspiratietafel

Een groot deel van de Betuws Best partners hebben producten aangeboden waardoor er een inspirerende streektafel kon worden geplaatst bij het netwerkevenement. Andere ondernemers konden hier inspiratie op doen om zelf ook de producten van Betuws Best te gaan gebruiken. 

Van bier en wijn tot kaas en worst tot fruitspread en stroop. Alles kwam samen op deze inspiratietafel, die mooi is aangekleed door De Bongerd. 

Opening Toeristisch Seizoen 2023 - Molen de Zwaluw - Stichting Bureau Toerisme - Seijbel Photography-9754 groot

Een terugblik...

Bekijk hier de aftermovie van de Opening Toeristisch Seizoen 2023.

Winkelwagen
Scroll naar boven