Search
Close this search box.

Verkiezing 'Het leukste terras aan het water'

Juni, juli en augustus 2024

Het rivierengebied en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Grootse rivieren als de Nederrijn, Waal en Maas banen hun weg door het landschap, terwijl de Linge en Korne je meevoeren door een landschap van groene weides en pittoreske dorpen. Want of je nou fietst over de dijken, peddelt over het water of met het gezin geniet bij één van de vele recreatiegebieden: het water is hier nooit ver weg. 

Verkiezing 'Het leukste terras aan het water'

Stichting Bureau Toerisme gaat deze zomer op zoek naar het leukste terras aan het water in het rivierengebied. Want dat er veel mooie terrassen in de regio te vinden zijn dat weten we, maar welk terras mag je als inwoner én bezoeker nu echt niet missen? 

De winnaar van deze verkiezing ontvangt naast de eervolle titel ‘Het leukste terras aan het water’ ook een uniek promotiepakket ter waarde van 8.000,- euro! O.a. een paginagrote advertentie op de achterzijde van het Uit in de regio magazine en op een reclamemast langs de snelweg.

De verkiezing ‘Het leukste terras aan het water’ is een initiatief van Stichting Bureau Toerisme en vormt een onderdeel van de themacampagne ‘De Mooiste Wateren‘.

Wat kun je winnen?

Wordt het terras van jouw horecagelegenheid verkozen tot ‘Het leukste terras aan het water’ van het rivierengebied? Dan ontvang je een uniek promotiepakket bestaande uit:

 • Een week lang een uiting op een reclamemast langs de A2 bij Vianen, zo kunnen maar liefst 437.113 passanten niet om jouw terras heen!
 • Een paginagrote advertentie op de achterzijde van het Uit in de regio magazine 2025-2026.
 • Een beachflag, zodat iedereen kan zien dat jouw terras is verkozen tot ‘Het leukste terras aan het water’ van 2024.
 • Advertentiepakket in samenwerking met promotie organisaties binnen de deelnemende samenwerkingspartners.

Lees hier alles over de samenwerking binnen de watercampagne.

Wie kan er genomineerd worden?

Nomineren kan de hele maand juni, door jou als ondernemer zelf óf door gasten. Je kunt genomineerd worden voor de verkiezing als je voldoet aan de volgende criteria:

 • Je bent een officiële horecaonderneming in het rivierengebied. 
 • Jouw terras ligt aan het water of kijkt uit op het water. Dit kan zijn aan een rivier, recreatieplas of meer. 
 • Jouw terras aan het water is gratis toegankelijk voor iedereen.

Ligt jouw terras niet aan het water, maar heb je wél een leuk terras? Als partner van Stichting Bureau Toerisme word je ook vermeld op de consumentenwebsite uitinderegio.nl

Nomineer jouw terras aan het water!

Nomineer jouw horecagelegenheid met een terras aan het water vanaf zaterdag 1 juni 2024 via onderstaande button!

Benieuwd naar alle terrassen die al genomineerd zijn? Je vindt de voorlopige lijst met genomineerden op de website van Uit in de regio.

Let op: nomineren kan tot en met zondag 30 juni.

Wanneer kan er gestemd worden?

Op 1 juli wordt de definitieve lijst met genomineerden gepubliceerd op de website van Uit in de regio en worden de stembussen geopend! Vervolgens kan er de hele maand juli gestemd worden op jouw terras aan het water. Het terras dat op 31 juli de meeste stemmen heeft ontvangen, gaat er met de winst vandoor. Roep daarom zo veel mogelijk mensen op om op jouw terras te stemmen!

We helpen je daar graag bij, want als genomineerde ontvang je van ons een promotiepakket met:

 • Viltjes met een QR-code naar het stemformulier.
 • Tafelkaarten die gasten attenderen op de verkiezing.
 • Een poster van de verkiezing.
 • Een toolkit met templates die je kunt gebruiken op sociale media.
 • Een persbericht die je naar lokale media kunt sturen.

Bestel zelf extra promotiemateriaal

Alle deelnemers aan de verkiezing ‘Het leukste terras aan het water’ viltjes, tafelkaarten, een poster en flyers. Wil je extra materialen bijbestellen, bestel rechtstreeks bij verschillende leveranciers met behulp van onderstaande drukbestanden:

Nieuwsberichten

Doe mee! Verkiezing ‘Het leukste terras aan het water’

Stichting Bureau Toerisme kondigt met trots de verkiezing ‘Het leukste terras aan het water’ aan. Wie heeft het meest bijzondere terras aan het water van het Rivierengebied? We dagen alle horeca-uitbaters uit om deel te nemen aan de verkiezing. Dat hier veel mooie terrassen te vinden zijn, dat weten we. Maar welk terras aan het

Lees verder »

Peddelweek 2024

Na een succesvolle eerste editie in 2023 wordt van 22 t/m 28 juli de Peddelweek 2024 georganiseerd! Tijdens deze week willen wij recreanten zo veel mogelijk stimuleren om het water op te gaan. We roepen ondernemers dan ook weer op om leuke acties en activiteiten op te zetten en bij ons aan te melden.  Online-uitingen

Lees verder »

Watercampagne 2023

Rivierenland. Een magische naam die het gebied te danken heeft aan zijn ligging. Omringd door een aantal van de grootste rivieren van Nederland. Dit maakt het gebied een waar walhalla voor waterliefhebbers, maar ook vanuit een historisch oogpunt is het een interessante plek.  In de zomermaanden is ons gebied heel erg in trek. Mensen zoeken verkoeling en vermaak in het water.

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven