Search
Close this search box.
Waardering Nationale Kersenparty

Veel waardering voor Nationale Kersenparty

De eerste Nationale Kersenparty, gehouden op 23 juni jl. in de St. Maartenskerk in Tiel, werd door de aanwezige gasten gewaardeerd. Op het evenement waren 289 gasten aanwezig, die middels een enquête feedback hebben gegeven op het evenement.

Eerste conclusies

De gasten zijn gevraagd naar verschillende onderdelen van het programma. 94,6% van de geënquêteerden beoordeelde de eerste Nationale Kersenparty met een 4.6 uit 5. Ook zijn de geënquêteerden gevraagd verschillende onderdelen van het evenement te beoordelen. De onderdelen locatie, sfeer, ontvangst en het preuvenement konden rekenen op een ver boven gemiddelde waardering.

Veel animo voor volgende Nationale Kersenparty

De Nationale Kersenparty zal jaarlijks op de voorlaatste vrijdag van juni in een andere gemeente uit de regio plaatsvinden. Tijdens en na afloop van de Nationale Kersenparty hebben verschillende geïnteresseerden laten weten graag gastheer van het evenement te willen worden. Er zijn tot nu toe vier gemeenten die zich hebben aangedragen als gastgemeente. Het blijft dus nog even spannend op welke locatie het netwerkevenement volgend jaar zal plaatsvinden.

Waardering nationale kersenparty

Richard de Bruin, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en organisator van het evenement, ziet de Nationale Kersenparty als een mooi instrument om het gebied nationaal op de kaart te zetten. ‘‘Met elkaar hebben we een platform gevonden waarmee we ons jaarlijks goed kunnen profileren. Dit is nog maar het begin, want de Nationale Kersenparty biedt ons allen nog veel meer mogelijkheden. We gaan het evenement samen met het bedrijfsleven en overheden verder uitbouwen!”

Preuvenement smaakt naar meer

Waardering nationale kersenpartyHet preuvenement van smaakvolle streekproducten werd ingevuld door restaurants uit de streek. De samenwerking is de restaurant zo goed bevallen dat zij in elk geval geïnteresseerd zijn om volgend jaar weer deel te nemen als sponsor/deelnemer van het evenement. Verdere onderlinge samenwerking van de restaurants om op dit soort streekevenementen deel te nemen, ligt volgens de restaurants in het verschiet.

Goed om te weten

  • De Nationale Kersenparty wordt ondersteund door Regio Rivierenland ten behoeve van de lobby en branding van Fruitdelta Rivierenland.
  • Foto’s en aftermovies van de Nationale Kersenparty 2018 zijn te bekijken via Nationalekersenparty.nl
  • Voor het prachtige bedrag van €5.400 euro veilde Jochem van Gelder de kersensculptuur ‘Sweet Heart’ van kunstenaar Lothar Vigelandzoon. De opbrengst van deze kers wordt geschonken aan het Nederlandse Rode Kruis, het begunstigde goede doel van dit evenement.
Winkelwagen
Scroll naar boven